Son zamanların en çok konuşulan konusu malumunuz Ahmet Kaya. Herkesin dilinde başbakan Recep Tayyip Erdoğan'n da dahil. 

Siz yaşadığınız, nefes aldığınız ve ekmeğini yediğiniz bu ülkenin insanlarını Kürt-Türk diye sözde popülerini arttırmak için verilen ödül sonrası konuşma yapıp racon keseceksiniz had bildirmeye çalışacaksınız. 

Sonrada bakıyorsun işler başka boyuta gidiyor kelle gidecek sonra kaçacaksın yurt dışına orada konserlerinde de "Valla Apo'yu özledim" diye şarkı söyleyeceksiniz. 

Bu iş böyle olmaz arkadaşlar. 

Bizler saf duyguları temiz insanlarız. Ahdi vefaya önem veren insanlarız. Para verip kasetini aldığımız ve büyük bir ödüle layık gördüğümüz birinden övgü dolu sözler duymak yerine gelişi güzel Türk milletine meydan okuyan birini alkışla yamayız. 

O günlerin milliyetçi ve Ahmet Kaya düşmanı medya bu günlerin Ahmet Kaya'sını halk kahramanı olarak göstermesine ise anlam vermek mümkün değil. 

Ya Sanatçılara ne demeli

Üzülerek söylemek istiyorum ki artık gerçek samiiyeti ortaya koyan gerçek vatan severlere ihtiyacımız var. Ödül gecesinde konuşmalarından dolayı masasına çatal ve bıçak atanlar "ellerim kırılsın, yok ben o esnada tuvaletteydim" gibi sözler sarf ederek "U" dönüşü yapmalarına bir bakımda kızıyor diğer bakımdan ise anlayış göstermek durumunda kalmamız gerektiğini düşünüyorum. 

Çünkü bu gün iyi niyetle söylediğiniz bir durumda yarın farklı algılamalarla karşılaşıyorsunuz. İktidar korkusundan sanatçı var söz söyleyemiyor, yazar var kalemi yazamıyor. 

Neden diyenler için iyi okumak ve analiz etmek lazım

Ahmet Kaya'nın konuşmasından sonra o günlerde ellerinde telsizlerle salona gelen kahraman Polislerimiz bu günlerde bölücü zihniyet tarafından tokat atılıyor. 

Yine olaylı geceden sonra konuşmasından dolayı anında hakkında vatanı bölme vb. konularda hakkında yakalama kararı çıkartan Savcılarımız artık baskıda olsa gerek Habur ve Diyarbakır mitinglerinde nedense aynı hassasiyeti göstermiyorlar. 

Bunlar gibi bir sürü örnekler var. Bizler hem görüyoruz aynı zamanda televizyonda filim izler gibi otumuş kanepenin üzerinden olayları izliyoruz. 

Gelelim Yine Konuşma Yaptığı Geceye

Fikirler bazen değişebilir. Milli değerler hiç bir zaman değişmez. Doğdular ise yanlışların arasında parlayan bir yıldız gibi her zaman kendini ön plana çıkarmasını bilir. 

Benim şarkıları severek dinlediğimiz Ahmet Kaya ve İbrahim Tatlıses ile ilgili düşüncem nasılsa bu günde aynı hiç bir zaman değişmedi. 

Kim ki bu ülkenin ekmeğini yeyip suyunu içip kalleşlik içinde kardeşlik duygularımızı zedeleyecek ayrışmaya götürüyor ise benim gözümde hain olmaktan başka bir şey değildir. 

Benim elinde sözde bayrak dilinde farklı sözler söyleyen ve iki parmağı ile zafer işareti yapan gariban Kürt Kardeşlerimin daha öncelikli işlerinin olduğunu onlarda biliyorlar. Birileri tutup akan dereye çomak sokmasa hiç bir problemimiz yok. 

Kız alıyoruz, kız veriyoruz ve ticaret yapıyoruz. Çanakkale'de beraber mücadele verdik. Galatasaray ve Fenerbahçe maçında beraber coşkuya ortak oluyoruz. 

O zaman sorun ne?

Şimdi masum gösterilen ve kaçtıktan sonra yurt dışında konserlerinde "Valla Apo'yu özledim" diyen her konuşmasında bu ülkemize kan kusan ve hakaret eden Ahmet Kaya birden ülkemizde en çok konuşulan ve özür dilenen biri oldu. 

Apo'yu özledim diyen Ahmet Kaya'nın Apo'nun emri ile Şehit olan, Gazi olan acılı anne ve babalar ne yazık ki hiç akla gelmiyor.

Sedat Erdem

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.