Öne Çıkanlar Kıbrıs Barış Harekatının 45. Yılında Kıbrıs Ve Egede Çember Daralıyor ptt seçim itiraz Sancaktepe çekmeköy

Bu haber kez okundu.

Vekil Özdemir; “Ümraniye’de Serkan Yalçın’a, İBB’de Kavuncu’ya oylarımızla sahip çıkalım..”

İYİ Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı Serkan Yalçın’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı coşkulu geçti. Partili, partisiz çok sayıda Ümraniye’li kadının katıldığı kahvaltıda İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, meclis üyesi adayları ve ilçe yöneticileri ile birlikte karanfil dağıtan Serkan Yalçın, hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de kadın dayanışmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına yönelik söylediği; “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözünü hatırlatarak bütün kadınların gününü kutladı.

Bir sürpriz yaparak programa katılan İYİ Parti Milletvekili Nimet Özdemir de kadın dayanışmasının önemine değindi. Dünyanın bir çok yerini gezdiğini ve değişik ülkelerde farklı tecrübeler edindiğini anlatan Özdemir, “Dünya milletleri neyle uğraşıyor biz daha neyin derdindeyiz” şeklinde konuştu. Ülke ve milletçe kadının gücü sayesinde ancak düzlüğe çıkabileceğimizi kaydeden Özdemir; “Seçim alanlarını görüyorsunuz. Bilboardlar dolu. Yüzlerce seçim merkezi, aracı, bayraklar afişler pankartlar ortalık yıkılıyor ancak emekliye gelince bütçe yok. Kendilerine gelince var, size gelince bütçe yok. Ben bunların muhafazakarlığına da milliyetçiliğine de inanmıyorum” dedi.

İYİ Partili Vekil Özdemir, şunları kaydetti: “Şimdi bir de yoldaş medya çıktı. Bu yoldaş medya öyle bir hava yaratıyor ki.. Biz yıllarca ittifak yaptık, kendilerini baş tacı ettik, bir tane belediye bile istemedik, bir tane milletvekili istemedik. Ama artık oturup kendi hesabımızı yaptık. Neyin hesabını yaptık? Bu iktidar her seferinde nasıl kazanıyor? Karşısına muhalefetini kendi belirliyor. Bu muhalefet % 25 ve 27'nin üzerine çıkamıyor. Sonuç hep aynı. Peki soruyorum şu an bu iktidara kızanların oyu CHP'ye gider mi? Tabiki gitmez. Nereye gider? En yakın bize gelir. Biz üçüncü bir yolu açarken bir daha ayrılma şansımız yok, seçim yok diye açtık. Gerçek bir muhalefet yaratmak için yani.

Ama maalesef bu emek verdiğimiz insanlar, yıllarca hiçbir şey yapmadan, beklemeden çalıştığımız insanlar bizim seçmenimizin kafasını karıştırıp oyları devşirebilmek adına Cumhuriyet ittifakına yaklaştınız diyorlar. Arkadaşlar Cumhur ittifakına yaklaşmamıza gerek yok. Eğer biz onlarla ittifak yapmak istiyor olsaydık şu an istediğimiz belediyeyi alırdık. Adaylarımız ve ilçe başkanlarımızın hiç yorulmasına, para harcamasına gerek yoktu. Biz de kırım kırım kırıtarak gezerdik. Ama bizim derdimiz bu değil. Ben iddia ediyorum Cumhur ittifakına yaklaşsak bu masada ve çevrede bir tane İYİ Parti’li bulamazsınız. Herkesten önce ben terk ederim. Biz kimse seçilsin ya da seçilmesin derdinde değiliz. Arkadaşlar biz iyi muhalefet olacağız ve bu devlete kötü hükmedenleri bitirene kadar çalışacağız. Çünkü başka bir Türkiye yok ve bu memleket sizlere emanet.”

İYİ Parti Ümraniye Adayı Serkan Yalçın’ın gerçek bir Ümraniyeli olduğunu kaydeden Özdemir; “Diğerleri gelecekler oyunuzu alıp gidecekler ama bizim adayımız öyle mi? Elbette değil. Bizim adayımız Ümraniye'de yaşıyor, iş yeri Ümraniye'de, çocuğu Ümraniye'de okula gidiyor sizden biri. Serkan Yalçın, Ümraniye'nin sorunlarını biliyor yolda görürsünüz yolunu kesersiniz hesap sorarsınız kesemiyorsanız evini bilirsiniz gider bulursunuz. Ümraniyeli olarak Ümraniye'nin çocuğuna sahip çıkmak zorundasın. Kazanıp kazanmamak hiç önemli değil. Biz şu an muhalefetin de, iktidarın da kulağını çekmek zorundayız. Yıllardır Ümraniye’de 3 tane bina dışında ne değişti. 15 yıldır bu ülkeyi yöneten bir parti var ve 5 yıldır da İstanbul'u yöneten başka bir parti. Soruyorum ne değişti? Hayatınızda neyiniz arttı? Bırakın artmayı her şeyiniz eksildi. Onun için bu seçim kulaklarını çekmemiz şart oldu. Ümraniye’de Serkan Yalçın kardeşime, büyükşehirde Buğra Kavuncu kardeşime oylarımızla sahip çıkalım”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.