Öne Çıkanlar birlik grup coşkun oto okul çekmeköy ulus pazarı Çekmeköy Erdem İnşaa

Bu haber kez okundu.

Başkan Yeğin açıkladı: "Gösteriş, şatafat ve israfın sonu 2 milyar liraya dayanan borç batağı.."

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, yaptığı basın açıklamasıyla son günlerde yaşanan tartışmalara açıklık getirdi. Belediye binasının özellikle başkanlık katının tüm kapılarını basına açarak tek tek anlatan Başkan Yeğin, gösteriş, şatafat, israf ve gereksiz harcamaların büyük borç yüküne neden olduğunu ve belediyenin batak durumda olduğunu kaydetti. Görevi devir aldıkları belediye binasının proje ve inşaat aşamasında da doğru yapılmadığı için eleştirdiğini kaydeden Başkan Yeğin, “Bu bina sadece yer ve konum açısından uygun gerisi hepten yanlış” dedi. 31 Mart’ta halkın büyük iradesi ile önemli bir değişimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yeğin, mazbatayı ve görevi devir-teslim aldıktan sonra belediyenin kasasında tek bir kuruş olmadığını gördüklerini, kötü yönetildiği için batırılmış bir belediye ile karşılaştıklarını kaydetti.

Başkan Yeğin, şunları ifade etti: “Yaklaşık iki milyar lira borcu olan, kasasında tek kuruş parası bulunmayan, belediyeye ait alanların işgal edildiği bir yönetim anlayışının hakim olduğu, hiçbir yetkisi olmayan kişiler tarafından süper yetkilerle donatılmış kişiler tarafından yönetilmiş bir belediye ile karşılaştık. Mülkleri işgal edilmiş, kiracılarının kiralarını ödemediği, son 3 ay içerisinde belediye bütçesinin neredeyse yüzde ellisinin harcandığı, seçimlerden sonra bile işe personel alınan bir belediyede yüzlerce kişi hiç işe gelmeden maaş almış. Milletvekillerinin fotoğrafını çekenler, arabalarını kullananlar bu belediyenin çalışanı.

Hayali ihalelerle yapılmayan işlere faturalar kesilmiş, ödemeler yapılmış. Kanunsuz kuralsız işler almış başını gitmiş. Belediye projeleri açıktan yapılıyor. İhaleleri yok, sorumluları yok, şantiye şefleri yok, yapı denetimleri yok, müteahhitleri yok. Böyle bir belediyeden bahsediyoruz. Tüm bunlar önümüzde dururken meseleyi sadece bir ‘jakuzi’ ve cinsiyet üzerinden tartıştırıp asıl meseleyi kapatmak ve asıl sorunların ortaya çıkmasını engellemeye yönelik algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ama her şeyi ortaya çıkarıp halkın önüne sermek benim görevim. Bu kurulu düzenin değişmesi için mücadele ettim ve kısmen bunu başardım. Bir kurumu batırın ve sırtınızı dönüp gidin böyle bir şey yok. Yapılan her şeyin hesabının kanunlar önünde sorulması şart.

Bu belediye binası yok kaç metre kare, yok o var mı bu var mı şu var mı hepsi gereksiz ve yersiz tartışmalar. Hedef saptırmanın hiçbir manası yok. Olayı su istimal etmenin manası yok. Bir belediye başkanının aynı katta neden 250’şer metrekarelik iki makam odası olur, neden şark köşesi olur, neden bir belediye başkanına tahsis edilmiş mutfak ve ayrı ayrı salonlar olur. Benim böyle alanlara ihtiyacım yok. Her gün yüzlerce insanımız belediyeye geliyor ve yine bu yerlere ihtiyaç olmuyor kaldı ki 3 ay sonra, 6 ay sonra bu gibi alanların tamamının ne kadar gereksiz olduğu bir kez daha ortaya çıkacak. Ortada batırılan bir belediye var şimdi ona odaklanarak bu durumu halka anlatmak ve buna neden olanların hesap vermesini sağlamak gerekiyor.”

Başkan Yeğin’in basın açıklaması yaptığı esnada belediye binasına borç tablosu da asıldı. Lüks makam odası tartışması ile gündeme gelen belediyenin, 1 milyar 946 milyon 726 bin 113 lira borcu bulunuyor. Borcun büyük kısmını da müteahhitlerin alacağı oluşturuyor. Borç tablosunun ilk sırasında 804 milyon 483 bin 470 TL ile müteahhitlere olan borçlar bulunuyor. Belediyenin müteahhitlere olan teminat borçları da 100 milyon 287 bin 468 TL. Belediye iştirak şirketi SAFAŞ’ın 874 milyon 349 bin 878 lira borcu var. Belediyenin bankalara olan kredi borcu da 34 milyon 45 bin 633 lira. Belediyenin kamu kurumlarına 35 milyon 895 bin 142 TL, kamu kurumlarına yapılandırılmış borcu ise 97 milyon 664 bin 512 TL.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.