Öne Çıkanlar infaz 1877 alemdağ Robot şehit Fatih Mehmethan adres

Bu haber kez okundu.

Bakan Varank ve Türkmen Üsküdar'da Bilim Merkezi açtı

Üsküdar Belediyesi tarafından bilim ve teknolojiyi herkes için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmek için kurulan Türkiye’nin en kapsamlı bilim ve planetaryum merkezi olan Üsküdar Bilim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, çok sayıda öğrenci ve aile katıldı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ ÖRNEKLERLE HAYATA TEMAS EDECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çocuklara bilim ve teknolojiyi hayatın içinden örneklerle ve hayata temas eden çalışmalarla öğretmeyi amaçlayan Üsküdar Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Varank, merkezde eğitim gören 500 kadar 6-14 yaş arası öğrenci kaşiflerle birlikte merkezin 1. Faz açılışını gerçekleştirdi. Üsküdar Bilim Merkezi’nin en önemli özelliklerinden biri olan kubbe ilk kez basına gösterildi. Açılışın ardından minik kaşifler Uygulamalı Atölyeler’de astronomi, teknoloji, matematik, doğa bilimleri üzerine çalışmalarını Bakan Varank’a gösterdi. Öğrencilerin ters mesafe buluşunu inceleyen Varank’ın diyalogları renkli görüntüler oluşturdu.

"ÜSKÜDAR BİLİM MERKEZİ İSTANBUL'DA İLK"

Açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Bilim Merkezi’nin yapım aşamasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bilim Merkezinin öneminden bahseden Belediye Başkanı Türkmen, “Üsküdar Bilim Merkezi, İstanbul’da bir ilk. Bilim merkezimiz, geleceğimizin Türkiye’si ve geleceğimizin Türkiye’sini emanet edeceğimiz sevgili yavrularımızın daha donanımlı, daha bilgili, çağı daha yakından okuyabilen, tanıyabilen, yaşayabilen gençlerimizin yetişmesine önemli bir zemin ve önemli bir katkıda bulanacağına inancımız tamdır”şeklinde konuştu.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.