Öne Çıkanlar infaz 1877 alemdağ Robot şehit Fatih Mehmethan adres

Bu haber kez okundu.

Kadir Topbaş Açıkladı; Üsküdar – Ümraniye Metro Hattı Neden Gecikti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geciken metro hatları ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Hacıosman-Yenikapı metro hattında kullanılmak üzere 68 adet vagonun ilkinin indirilmesi sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Topbaş önemli bilgileri paylaştı.

İstanbul'da yapımı devam eden metro projelerinde yaşanan gecikmeler ile alakalı konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılışı geciken metro hatlarıyla ilgili sebepleri açıkladı.

Bazı motro hatlarının hizmete alım sürelerinde gecikmeler yaşandığını ve bunun normal olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “Çünkü bu sistemlerde yani insan sürücüsü olmayan sistemlerde hata payını sıfıra indirmek için bir yılı aşkın bir süreyle testler yapılıyor. İnsan sürücülü sistemlerde bu gecikmeler yaşanmaz. Üsküdar – Ümraniye metro hattındaki gecikmenin sebebi de budur” diye konuştu.

En Yeni Metrolar Bizde

Başkan Topbaş metro ağlarını oluşturmada ülke olarak gecikildiğini ve yeni metro ağları oluşturulduğundan da en ileri teknolojiyi metro hatlarında kullandıklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada metro yapımında gecikmişiz. Ama başka bir şey ise bütün metro sistemlerinin tamamı çok yeni teknoloji ile yapılıyor. Şu anda bizim teknolojide New York, Tokyo, Londra’da, Berlin’de bu ileri teknoloji yok. Bizim burada kullandığımız teknolojiler ve vagon kaliteleri daha iyi. Çünkü onlar yüz – yüz elli yıl önce yaptılar ve o sistemler eskidi. Bizler o zamanki teknolojiden değil, bu günkü teknolojiden yaptığımız için en modernleri bu şehre yakışır diyoruz.” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihat 7 yıl önce

acın artık sürücülü olsun