Öne Çıkanlar 600 bin çekmeköye satılık arsa üretici duşakabin firmaları Gültepe silah avrupa sınav koleji

Bu haber kez okundu.

Çamlıca Camisi'nde İlk Namaz Bu Akşam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temeli atılan Üsküdar'daki Çamlıca Camisi, Kadir Gecesi münasebetiyle avlusunda kılınacak teravih namazıyla birlikte cemaatle ilk kez buluşacak.

BELEDİYE İFTAR YEMEĞİ VERECEK

Bu özel gecede vatandaşlar, Üsküdar Belediyesi'nin sokak iftarında orucunu açtıktan sonra Enderun usulü teravih namazı kılacak. İftar ve teravih namazı programı İstanbul'un bu alandaki tarihte görülen en kalabalık programı olmaya aday. 10 bin kişinin katılımı için 15 bin metrekarelik hasır ve seyyar abdesthane hazırlıkları tamamlandı. İstanbul'un seçkin hafızlarından oluşan bir ekiple Osmanlı döneminde saraylarda kılınan bir namazın kılınacağını söyleyen Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen "Yapımı süren bu harika eseri 21. yüzyıla vurulan bir mühür olarak görüyoruz. Dua programı, ilahiler ve tesbihatlarla İstanbullular muazzam bir gece yaşayacak. Vatandaşlarımız her ihtimale karşı seccadelerini alıp gelsinler" dedi. İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk ise "Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinin kaba inşaatı tamamlandı. 60 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, acil durumlarda 100 bin insana sığınak olacak. Ana kubbenin tamamlanmasının ardından, özel olarak projelendirilerek hazırlanan yazılar asılacak. Ana kubbede tevhidi simgeleyen 16 adet Esma'ül Hüsna yer alacak. Kemer altlarında ise 220 metre boyunda fetih suresi yer alacak" dedi.

ENDERUN USULÜYLE KILINACAK

Enderun usulü teravih namazı, Osmanlı iç teşkilatında, sarayda, Hırka-i Saadet'te, saray camileri, büyük cami ve dergahlarda kılınırdı. Kaynağı Buhurizade Mustafa Itri Efendi'ye dayanan bu teravih namazı bilinenin aksine daha uzun sürüyor.

cordarone kontrol cordarone bolus
amoxicillin trihydrate amoxicillin bivirkninger
abortion pill cost alternatives to abortion pill
ventolin sprej ventolin doping
cialis coupon free cialis discount coupons
pros and cons of abortion free abortion pill
abortion pill ru486 abortion facts pro life

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.