Öne Çıkanlar ATA İttifakı Bileşeni Adalet Partisi Sahada Ak Parti Çekmeköyde Bakan Kurumla Yoğun Gün… Çekmeköyde vatandaşlarla buluştu Açıklaması Bakan Murat Kurum Sancaktepe Saadet Partisi İftarda Buluştu.

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy Ak Partide; Kılıçlar Çekiliyor mu? Çekmeköy Ak Partide öne çıkan 2019 belediye başkan aday adayları

2019 yerel seçimleri yaklaştıkça Çekmeköy’de siyaset kazanı ısınmaya başladı. Çekmeköy belediye başkanı Ahmet Poyraz “Allah nasip eder ise yeniden aday adayı olur görev verilir ise yaparım” açıklamasının ardından Çekmeköy Ak Partide kulislere baka isimlerde düşmeye başladı. Ben aday adayıyım diyerek resmi bir açıklama her ne kadar olmasa da Çekmeköy’de 2019 yerel seçimleri için bu günlerde en çok konuşulan isimler arasında Yücel Yalçınkaya, Şehmettin Yüksel, Hüseyin Yüksek ve Fatih Sırmacı Çekmeköy’de en çok konuşulan isimler arsında yerini alıyor…

Ankara’da dayısı olan bu işi götürür anlayışı tabanda karşılık bulacak mı?

Hepimiz siyaset çeşmesinden yıllarca su içtik. Tüm siyasi partilerde genelde Ankara’da torpili olan bu işi bitirir anlayışı yıllarca hakim olmuştur. Aday adayları heyecanlı bir şekilde beklerler. Gerçi ben tanınayım diyerek aday adayı olanlar vardır. Birde evet bu şehre hizmet etmek için sevdam var diyen aday adayları vardır. Göstermelik ön seçimler ve mülakatlar yapılır. Kurulan komisyon aslında karar veren komisyon gibi görünse de onlar sadece elle tutulur aday adaylarının hazırlamış oldukları dosyaları Reis yani Recep Tayyip Erdoğan’a iletilir. Türkiye’de binlerce belediye olduğunu ve bunlar içerisinde yüzlerce aday adayı ise göz önüne getirir isek Reis tek tek bunların dosyasına bakmaz baksa da vakit bulamaz.  Ozaman devreye kimler girer Reisin A takımından abiler devreye girer. Bu aday adayı bizim adam vb.. sözleri ile kendiliğinden yön bulmaya başlar. Diğer aday adaylarının dosyaları adamı yoksa yukarı bile çıkmaz. Komisyonda kalırdı. Ama bu adayın toplumda bir karşılığı var mı? Toplumda kabul görüyor mu? Ak Partiye yük değil yükünü alacak ne mağfireti var diyerek önceki komisyonlarda ne yazık ki bunlara gerçek anlamda bakılmıyordu. Şimdi ise Ankara’da dayısı olan değil tabanda karşılığı olan aday adayları üzerinde yoğun çalışmalar şimdiden başladı.

Çekmeköy halkının konuştuğu isimler

Aslında bu isimler çok zamandır Çekmeköy’de konuşuluyor. Resmi bir açıklamaları olmasa da Çekmeköy halkının en çok konuştuğu isimler arasında Şahmettin Yüksel, Yücel Yalçınkaya, Fatih Sırmacı, Yüseyin Yüksek gibi isimler Çekmeköy’de en çok konuşulanlar arasında yerini alıyor. Bu isimlere bakıldığında hepsi teşkilatçı ve yıllardır bir kişi hariç mevcut belediye başkanı Ahmet Poyraz ile siyaset yaptılar. Yücel Yalçınkaya Ak Partiden Milletvekili aday adayı oldu belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Diğer isimler Şahmettin Yüksel ve Fatih Sırmacı ise Çekmeköy belediye başkan yardımcısı olarak görevlerine devam ediyorlar. Aslında burada ince çizgi şu ; Kimlerin adayı adayı olacağından ziyade Çekmeköy halkı Ak Partiden kimi aday olarak görmek istemesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat ; Vatandaşın görüşü alınacak

Ulusal Medyada yer alan yeni habere göre ise sokakta vatandaşın nabzı tutulacak. Mevcut yönetime çok tepki görülmesi durumunda “İSTİFA İŞARETİ” verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği uygulama, partideki aday belirleme çalışmaları sırasında öne çıkan isimler için geçerli olacak. Yerel seçimlerde adaylık için resmi başvuru süreci başladığında İl ve ilçelerde aday adayları ortaya çıkacak. Ancak parti yönetiminde, resmi başvurular öncesinde hem kamuoyu araştırmalarıyla, hem de vatandaşlarla birebir görüşmeler yapılmak suretiyle elde edilen izlenimlerde ortaya çıkan isimler üzerinde değerlendirme yapılacak. Söz konusu araştırmalarda teşkilatta görev alan isimlerden herhangi birinin güçlü şekilde öne çıktığının görülmesi durumunda bu isimlere Genel Merkez "istifa" işareti verecek. Dolayısıyla hiç kimse, aday adaylığı için başvurmak üzere partideki görevinden istifa ederek teşkilatları boşaltmayacak. Sadece aday olması kesin olarak öngörülen isimler istifa edecekler. Onların yerine de, seçim süreci çok yoğunlaşmadan yeni isimler belirlenerek teşkilatlarda herhangi bir eksikliğin oluşmasının önüne geçilecek.

Çekmeköy Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arif 6 yıl önce

Sn.Ahmet poyraz Çekmeköye ne yapmış da bu şeçimlerde kazanacağını düşünüyor?

Misafir Avatar
mustafa 5 yıl önce @Arif

ne yapmasını bekliyorsun cekmeköy köydü akp geldi de birseyler oldu

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
tugba k 6 yıl önce @Arif

gir çekmeköy belediyesininin internet sitesine tamamlanan projeler kısmına bak sonra yazdıgından utan.ee cahil insan ne bilsin ki yeniliği aktiviteyi kültürü siz ancak yan gelip yatarsınız.ama sana şunu söyliyim ahmet poyrzın yaptıgı en büyük yatırım halit bin velit cami duragı güzergahındaki alt gecit sistemi.ve sen hergun ordan gecıyorsun nankör.adam çekmeköy nıhak salonu yaptı ılk o yaptı

Beğenmedim! (9)
Avatar
Ferhat 6 yıl önce

Allah rızası için Ahmet poyraz çekmeköy lü olmadığın için derdinde bilmezsin sen aday olma

Avatar
mehmet 5 yıl önce

ahmet poyraz 'ın çekmeköye ciddi bir şey katmadığını gözlemliyorum...umarım yeni başkan eskisini aratmaz...

Avatar
Gökhan 5 yıl önce

Bu zamana kadar gördüğüm kötü belediye başkanı. Hiç bir faydası yok. Belediye sitesine bi yane paintte seyir tepesi projesi diye bişey çizmiş koymuşlar 5 yıldır öyle duruyor. Çok iyi hatırlıyorum ilk başkan seçildiği zaman bi kitapçık çıkarmıştı başkan okursam bunları yapıcam diye. Tek bi tanesi olmadı. Yapılanların hepsini Büyükşehir yaptı. Kesinlikle belediye başkanlığından anlamıyor.

Avatar
SADIK 5 yıl önce

15 yıldır hiçbir icraat göremedik bundan sonrada göremeyeceğim için alternetif olmazsa Ahmet poyrazın işi zor hatta imkansız çekmeköy halkının ortak kaanatı.

Avatar
seyko çelik 5 yıl önce

tugba k. sansırım sen siyaset nedir bilmiyorsun da yazıyorsun o bahsetmiş oldğun alt geit üst geçit hizmetlerini İBB büyükşehir belediyeri tarafından yapılıyır .Nikah sarayınıda bir araştır onu da yazmak istemiyorum araştır bak nasıl yapılmış 14 sene oldu ak parti içindeyim Ama bu sene kazanmasını istemiyorum kazanacağaınıa düşünmüyorum . Bak bir taşdelene ne yapmış bu adam .!!1

Avatar
Mesut 5 yıl önce

Aynen sözde yapıyorlar 3 oyum var AKP oyvermeyi hiçdüşünmüyorum 16 yıldır AKP oyvermiş birisiyim

Avatar
Hasan 5 yıl önce

Ben bir ak partili olarak hiç memnun deyiliz ahmet poyraz bu zamana kadar nisantepeye bir çivi cakmismi acaba ne yapmış aciklasin bir kere halkın içine gitmiş mi oy zamanı gelir bu sever yok oy filan chp kazanacağını bilim yinede ahmet poyraza veriyorum ahmet poyraz proje lerimiz varbaskasi yapar ahmet poyraz biz yaptık der büyük şehir belediyesi yapıyor ahmet poyraza ihtiyaç yok bir başkası gelsin oyumuz ona veririm