Çekmeköy’de 40 kişi diyorum çünkü onlarsız ne dergâh nede dernek kuruluyor. Olağan üstü bir güçleri var kendilerinin de farkında olmadan.

Maşallah bu ağabeylerimiz o kadar çok fonksiyonlu ki her yerde onlar var. Hiçbir yapı onlarsız kurulmaz ve dağıtılmaz.

Onlar isterse olur onlar istemezlerse olmaz.

Diyeceksiniz ki şimdi hayırdır bu kadar övgüye mazhar olan kim bu Çekmeköy’deki değerler diye kafanızda büyük bir beyin trafiği geçiriyor olabilirisiniz.

O zaman sizi fazla bekletmeden konumuza yatay geçiş yapalım.

Malumunuz Çekmeköy daha yeni ilçeler listesinde eskimeye yüz tutmuş durumda. Önceden belde iken şimdi 3 beldenin birleşmesiyle beraber güzel bir ilçe oldu.

Tabi hal böyle olunca da nüfus daha da artmaya başladı. Ortalama 190 bini buldu. Birçok caddesi ve soksak isimleri değişti, yollar değişti coğrafi yapı değişti ama Çekmeköy’de 40 adam değişmedi.

Dernekler kurulmaya başladı.

Özellikle ÇEKSİAD açılımı Çekmeköy Sanayici İşadamları Derneği. Sanayici olanlarla birlikte olmayanlarda oraya gitti üye oldu. Şeklimiz olsun büyük zenginler kulübünde bizimde ismimiz geçsin diye. Allah için güzelde işler yapıldı. Çeksiyad Çekmeköy’e öyle yada böyle bir farklılık kattı.

Sonra yine bu dernek yapısı içerisinde olan 40 adamdan oluşan grup büyük bir adım atmaya karar verdi.

Çünkü hedefleri büyük düşünceleri ve ufukları derin idi.

ÇEKMÜDER’i kurdular.

Bilmeyenler için belki isim farklı gelebilir. Çekmeköy Müteahhitler Derneği. Orada da çalışmalar başladı. Eksik veya fazla bu tartışılır. Şah şalı açılış yapıldı. Şık takım elbiseler üzerine takılan klas rozetler gitmeyenleri imrendirdi.

Bu 40 adam yine atılımlarını hızlandırdı. İSMÜDER kuruldu. İstanbul Müteahhitler Derneği. Sonra Orsiyad,  vb. aldı başını gitti. Şimdi birileri yanlış anlar hemen birçok yazılmayan derneklerde var..

Değerli arkadaşlar. Değerli dostlar. Ben burada farklı bir yapıyı gün yüzüne çıkarmak istedim.

Hiçbir derneği karalamak gayesinde değilim. Tabiki de işini adam gibi yapanlara şapka çıkarmak lazım. Köstek değil destek olmak lazım.

Çeksiyad, Çekmüder, İşmüder, Orsiyad vb. başka isimsiz derneklere de bir baktığınızda. Aynı yüzler  ve aynı kişiler.

Başka Çekmeköy’de becerikli, çok fonksiyonlu, 10 parmağında 10 marifetli hiç kimse yok ,sadece bu değerli olağan üstü güce sahip ağabeylerimiz mi var?

Yeni kaymakam ve Emniyet müdürüne kurumlar ziyarete gittiklerinde trajik komik bir durulmada karşılaşmak artık kaçınmaz olunuyor.

5 Farklı dernekle aynı kişilerin kurumları ziyaret ettiğini düşünürsek ilk ana sohbet giriş konusunun da ne olacağı belli hiç şüphesiz.

 “Efendim ben geçen şey derneğiyle de gelmiştim hatırlarısınız ben bu dernekte de varım” sözü gerçekten biraz manidar değimli?

Birileri gerçekleri yazmadığı sürece gerçekler gün yüzüne çıkmaz..... 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.