Geçtiğimiz günlerde AKP 4. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyelim.

2023′ü biz inşa ettik ama 2071 siz inşa edeceksiniz diyerek gençlere övgülerde bulundu başbakan Erdoğan.

Baktığımızda güçlü, kendinden emin bir lider profili çizdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları ise çok düşündürücü idi.

Kongrede genel olarak Müslüman coğrafyasının liderleri vardı.

Mısır, Lübnan, Irak, KKTC, Kırgısizdan, Sudan, Sırbistan, Pakistan, Bosna Hersek liderleri ilk olarak göze çarpanlardandı.

Burada benim için önemli ve gözümden kaçmayan biri Barzani çapulcusunun partisi olan IKDP’nin 2010 yılının Aralık ayında yapılan kongresinde AKP’yi temsilen Ömer Çelik ve Abdulkadir Aksu katılmıştı.

Aynı kongrede Barzani “Sorunlu bölgeler özellikle de Kerkük tüm halkların yaşam kenti olacak. Kerkük Kürdistan’ındır, bunu tartışmaya dahi açmıyoruz. Sorunlu bölgelerin bizim tarafa geçmesi, orada yaşayanlar için olumlu olur” ifadelerinde bulunmuştu.

Burada Birleşik Kürdistan oluşturmak istediklerini söyleyen çapulcu başı Barzani bu konuda aynen şu sözleri söylemişti: “Kürtler tek parça ve bölünemezler. Kürtler parça parça olamazlar artık. Kürtler tek vücuttur ve dil ekseninde bölünemezler. Çok farklı lehçeler olsa bile, Kürtçe tek dildir.” Şimdi aynı adam kalkıp da bu kez AKP’nin kongresine “onur konuğu” olarak davet ediliyorsa AKP’nin gelecek vizyonunun içerisinde bu görüşlerin olduğunu söylemek hiçte yanlış bir tespit olmaz.

Amacı belli bu çapulcuların yapmak istedikleri apaçık ortada öyle bir çapulcuyu onur konuğu olarak davet etmek nasıl bir durum onu da AKP ve AKP ye gönül veren kardeşlerime sormak istiyorum.

Konuşmalarını ele aldığımızda genel olarak vurguladığı cümlelerde “Bağımsız Kürdistan” sözünü yanlış tercüme edilmediyse duyduğumuz ve kulaklarımızda çınlayan seslerden olduğunu da hatırlatmak lazım.

Öyle ki ayakta alkışlayanlara ne demeli onlara söyleyecek sözüm yok çünkü ben onlar gibi düşünmüyor onun gibi yavşakları bırak ayakta alkışlamak ellerimi çırpmaktan bile sakınırım.

Neymiş efendim Barzani konuşmaya başladığında salondan gelen seslerden en popüler olanı ise “Türkiye seninle gurur duyuyor” denmesi.

Bu tarz bir çapulcudan ben ne gurur duyucam Allah aşkına. Beyler herkes kendi çöplüğüne.. O çapulcunun ise bizim çöplüğümüzde işi olmaması gerekiyor diye düşünüyorum.

Yine kongrede benim gözlerimin aradığı bir şey daha vardı.

ABD’nin  ve Türkiye’nin de bulunduğu 24 ülkenin sınırlarını ele alan ”Büyük Ortadoğu Projesinde” (BOP) eş başkanı Recep Tayyip Erdoğan o gün yalnız kalması idi.

Irak, Mısır,Lübnan ve özellikle Suriye politikaları ele alındığında yaptırım emri veren ve bizim sürekli o emri yerine getiren ülke olduğumuzu unutmadığımızda bizlerden her zaman destek isteyen ve bizim sonsuz desteğini esir gelmediğimiz ABD başbakanı Obama BOP eş başkanının kongresine katılmadı.

Özellikle yurtdışı politikasında farkındaysanız ABD’nin sevmediğini bizde sevmiyor, müdahale edilmesi gerekiyor dendiğinde bizde aynısını diyoruz özellikle Suriye bunun en güzel örneği.

Hala anlamakta zorluk çekiyorum.

Bir ülkenin iç meselelerine bu kadar bizim müdahale etmemiz gerekiyor muydu diye.

Hemen pencerenin diğer tarafına da bakmak lazım edilmesi gerekiyor diye düşünenler için.

Peki “gemide silahsız öldürülen Türk vatandaşlarına” bu zulmü gören İsrail’e neden ABD müdahale edilmesi gerekiyor diye bir şey söylemedi?

İşte güzel projeleri yavaş yavaş bizimde desteklerimizle beraber “Arap Baharı” güzel bir şekilde uygulanıyor.

Tek ayakta duran şimdilik bizde alet olmaz isek İran ve Azerbaycan kaldı. Onlarda kapana sıkışmış, aga takılmış balık misali son günlerini yaşıyor diye düşünüyorum çünkü gidişat onu gösteriyor.

Belki vurdum duymaz bir ülke halkı olabiliriz ama o kadarda bunları görmeyecek kadarda “Salak” değiliz.

Söylemek istediğim yine bizden bize fayda var.

Bizi onlar ağzımıza bir parmak bal sürerler iyi kullanırlar vur yık derler bizlerde yapar yıkar, yakarız ama yine baş başa biz kalırız.

Bakın kimlerle yanlız kalmadık kongreye gelenlerin genel yapısı yine Müslüman coğrafyası. Peygamber efendimiz Hz. Muhammet Mustafa Efendimizin yolundan giden ümmeti. Diğer azınlık istisnayi kişileri zaten ayırıyorum.

Kimler yanlız bıraktı genel olarak kim bunlar diye soracak olur iseniz yok BOP projesi, yok başka bir şey diyerek sözde güçlü dünya liderliği ve Hıristiyan aleminin sancağını taşıyan  Peygamber efendimize zulüm eden, çile çektiren, dalga geçen sünnetsiz “Fravun”un soyu…

Sedat Erdem

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.