Öne Çıkanlar Fiat Ary Otomotiv miting çeksiad tanıtım fimi kayıtları çekmeköy chp adayı

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da Yapılacak Yapay Adalar Bölgeye Yeni Bir Vizyon Katacak

stanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB), Marmara Denizi'nde, Pendik ilçesi kıyısında, su sporları temasıyla üç yapay ada inşa edecek.

Pendik Yat Limanı ile tersaneler arasında inşa edilecek olan adalar, 603.500 metrekarelik bir alanı kaplayacak ve su sporları aktiviteleri, plajlar, yelken, tekne turları, rekreasyon alanı, yemek alanları, parklar ve bisiklet yolları için yer açacak.

Bir asma köprü ile ana karaya bağlanacak olan birbirine bağlı adaların toplam sahil şeridi de 7,4 kilometreden fazla olacak.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ilçeye getireceği vizyon projelerinden birininde adalar olduğunu söyledi.

Asya yakasında İstanbul'un doğu bölgelerinden biri olan Pendik, son on yılda sakin bir kıyı kentinden genişleyen konut, ticaret ve sanayi alanına dönüştürülmüş olan İstanbul'un hızla gelişen alanlarından biridir. Büyümenin başlıca nedeni, 2001 yılında hizmete giren bölge sınırları içindeki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kaynaklanıyor.

2016 yılı sonunda Kadıköy - Kartal metro hattı Pendik'e kadar uzatıldı ve 2017 yılının sonuna kadar Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşmak için daha da genişletilecek. Halen inşaat aşamasında olan Üsküdar - Çekmeköy metro hattının da tamamlanması planlanıyor. 2020'ye kadar Kurtköy bölgesine ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar uzanacak.

Tamamlandığında Marmaray projesinin birkaç durağı da Pendik'te olacak.

Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.