Öne Çıkanlar ptt seçim itiraz Kıbrıs Barış Harekatının 45. Yılında Kıbrıs Ve Egede Çember Daralıyor çekmeköy yabancı uyruklu çocuklar

Bu haber kez okundu.

Taşdelen Metro durağı, Çekmeköy Yaşam Merkezi projesinde..

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönem sıkça eleştirilen ve kazılan şantiye çukurlarının doldurulduğu gerekçesiyle sürekli gündeme getirilen Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli Metrosu’nun önemli bir kolu Taşdelen ve Yenidoğan hattında önemli gelişmeler yaşanıyor. Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli Metrosu’na dikey bir hat olarak projelendirilen Yenidoğanmetrosu Kadıköy Söğütlüçeşme’ye kadar uzatıldı ve hattın temeli de atılarak çalışmalar başlatıldı. Yenidoğan-Sögütlüçeşmemetro hattının duraklarından bir tanesi de Cumhuriyet Mahallesi durağının yan kolu şeklinde Taşdelen metrosu olarak Çekmeköy Yaşam Merkezi projesi içerisinde yer aldı.

Konuya ilişkin gazetemize özel açıklamada bulunan CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, “Anadolu Yakası’nın ulaşımına büyük katkı sağlayacak 24,7 kilometre uzunluğundaki Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metro Hattı’nın çalışmaları başladı ve devam ediyor. Yenidoğan’dan başlayan hattın Çekmeköy ilçemizde yer alan durakları arasında Cumhuriyet ve Aydınlar durakları var. Cumhuriyet Mahallemiz’dekimetro durağının bir ayağı da Taşdelen merkezde projelendirilen Çekmeköy Yaşam Merkezi’ni çıkacak ve Sultançiftliği, Göngören ile Taşdelen mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız da bu yolla metroya kavuşmuş olacak” dedi.

Çekmeköy Yaşam Merkezi projesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildiğini ve geçtiğimiz günlerde muhtarların katılımıyla yapılan lansman toplantısıyla kamuoyuna ayrıntılı şekilde duyurulduğunu kaydeden CHP Adayı Çerkez, “31 Mart akşamı Çekmeköy’de yaşanacak değişimle birlikte çalışmalar daha da hızlanacak ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile elele bölgemizin tüm hizmet ve yatırım ihtiyaçlarını ivedilikle yerine getireceğiz. Taşdelen metrosu da bu hizmetlerin başında geliyor. Çekmeköy Yaşam Merkezi projesi, Taşdelen metro istasyonuna evsahipliği yapacak. Yenidoğan-Söğütlüçeşme hattının Cumhuriyet durağının bir çıkışı da Şile otoyolu altından geçecek geçiş yolu ile Taşdelen merkezine çıkmış olacak. Aynı şekilde metroya ulaşmak isteyen Taşdelen bölgesi halkımız da bu yoldan metroya ulaşmış olacak” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.