Öne Çıkanlar Fiat Ary Otomotiv miting çeksiad tanıtım fimi çekmeköy chp adayı kayıtları

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy Metrosu ne zaman açılacak ?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun ne zaman açılacağı merak konusu. Defalarca ertelenen açılış tarihi halkı isyan ettirmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihaleyi 563 milyon euroluk teklif ile 6 Haziran 2012'de Doğuş Grubu kazanmıştı. Metronun temelinin atılmasının ardından 2015'te açılması planlanıyordu ancak metronun tamamlanması çeşitli nedenlerle gecikti. İşte bu konu hakkında bilgi aldığımız İBB Beyaz Masa yetkililerinin verdiği cevaba göre metro çalışmalarının bitiş tarihi olarak 14 Eylül 2017'yi işaret edilmişti. Ancak yaklaşık 2 yıldır açılışı ertelenen metro bu tarihte de açılamadı. Bir sonraki tarih 29 Ekim 2017 olara öngörülmüştü ancak tarih yine sarktı.

Mevlüt Uysal açıkladı ; 

MarmarayÜsküdar-Ümraniye Metro Hattı ve bunların devamında Üsküdar Meydan çalışmasıyla Üsküdarlıların 10 yıldır inşaatla karşılaştıklarını dile getiren Uysal, "Vatandaşlarımız bu inşaatların eziyetini ve sıkıntısını çekiyor ama her eziyet ve sıkıntının karşılığında bir fayda, bir rahatlık vardır. Üsküdar için 10 yıllık bu çalışmalar varsa önümüzdeki dönemde de bir rahatlık olacaktır" dedi.
Metro hattında sona gelindiğini ve tahminlerine göre bir ay sonra hizmete açılacağını,ardından meydanın düzenlenmesinin tamamlanacağını kaydeden Uysal, "O zaman Üsküdar Meydanı, gerçekten bir meydan olacak. Bu meydanda belki günlük 50-60 bin kişilik sirkülasyon vardı. Ama Marmaray'dan sonra Ümraniye-Üsküdar Metrosu bittikten sonra hesaplamalarımıza göre günlük 220 bin kapasiteli bir yoğunluk oluşacak. Belki 300-350 bine çıkacak bir yoğunluk olacak, bundan dolayıdır ki İBB burada meydan çalışması başlatmıştır" diye konuştu.

Mevlüt Uysal'dan Yeni Açıklama ;Çekmeköy Metrosu 1 ay sonra açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metrosu sürücüsüz olduğu için test çalışmaları uzun sürdü. Vatandaşımız bu kadar sabretti en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

“ÜSKÜDAR, ÜMRANİYE VE ÇEKMEKÖY METROSUNU EN GEÇ BİR AY İÇERİSİNDE AÇACAĞIZ”

Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metro çalışmalarının bir ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini veren Başkan Mevlüt Uysal, “Çekmeköy Metrosu, Türkiye’de ilk defa yapılan sürücüsüz metro çalışmasıdır. Testleri uzun zamandır devam ediyor. Şu anda testler bitti ve sertifikası alınması gerekiyor. Yanılmıyorsam bu hafta içinde sertifikası alınacak. Dolayısıyla bu ay içerisinde açılacağını ve açılmaya hazır hale geleceğini söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

AÇILIŞ 1 Ay Sonra

Yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Üsküdar-Yamanevler arası bölümün açılışı gerçekleşecek. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın açılışı ise tam net olmamakla birlikte 1 Ay sonra yapılacak.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu tamamlandığında Üsküdar- Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.

Toplam 20 kilometre uzunluğa sahip olan Üsküdar Çekmeköy Metrosu, 16 istasyondan oluşuyor.

İşte sürücüsüz metronun durakları...
*Üsküdar
*Fıstıkağacı
*Bağlarbaşı
*Altunizade
*Kısıklı
*Bulgurlu
*Ümraniye
*Çarşı
*Yamanevler
*Çakmak
*Ihlamurkuyu
*Altınşehir
*İmam Hatip Lisesi
*Dudullu
*Necip Fazıl
*Çekmeköy-Sancaktepe

Metronun kapasitesi ne olacak?
Projeyle tek yönde saatte 65 bin yolcu taşınması hedefleniyor. Metro hattını günde yaklaşık 1.5 milyon yolcunun kullanması planlanıyor.

Hangi hatlarla bağlantılı olacak?

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Sancaktepe metro hattıyla bağlantılı olacak ulaşım sistemleri de şöyle;

Üsküdar İstasyonu’nda Marmaray hattıyla Avrupa Yakası’na, Altunizade İstasyonu’nda yapımı planlanan teleferik hattı ve mevcut metrobüs hattına, Çarşı İstasyonu’nda Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattına, Dudullu istasyonunda ise Dudullu-Bostancı metro hattıyla bağlantı sağlanmış olacak. Ayrıca Çekmeköy istasyonu sonrasında hat Sultanbeyli’ye uzatılacak.

ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY'DEKİ METRO HATTINDAKİ GECİKMENİN NEDENİ TOPBAŞ ŞU ŞEKİLDE AÇIKLANMIŞTI

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının gecikme nedenine de değinen Topbaş, “Dünyada birkaç şehirde insansız metro sistemi çalışıyor. Bunlardan bir tanesi de İstanbul. Bu sistemin çalıştırılmasının testleri çok uzun sürüyor. Bazı şehirlerde 1 yıl, 8 ay gibi. Öyle bir sistem kuruyorsunuz ki durmuyor. Her şeyde sistem tamamen otomatik çalışıyor. Çok denemeler yapıldığı için bazı gecikmeler mecburen ortaya çıkıyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattının gecikmesinin nedeni bu. Biz oraya normal bir sistem koysaydık şimdiye kadar birkaç ay önce açmıştık. Ama dedik ki çok ileri teknoloji olsun. Son model imalatlar bunlar. Dünyada örneği olmayan imalatlar. Bu kente kazanımından dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz devamlı vagon alıyoruz. 800 vagon 5 bin vagona doğru gidecek. Ama vagonların en önemli aksamı yazılım kısmı. Biz devamlı tedarikçi değil bu teknolojiyi Türkiye'ye nasıl getiririz bunu düşündük. Ve şu anda ASELSAN ile bu yazılımı yani beyin kısmını yapma konusunda 3. Aşamaya geldik. Türkiye'de ilk kez bu yazılımı yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

bodhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.