Öne Çıkanlar Sancaktepe TEMde İETT otobüsü servis minibüsüne çarptı: 4 yaralı çekmeköy kuyumcu soygunu sami yayla sürücüsüz metro mahmut hoca

Bu haber kez okundu.

Yücel Coşkun ; İnşallah bizimle herkes İYİ olacak

Türkiye'nin en büyük sorunu; bu soru 5-10 sene sorulmuş olsaydı terör, işsizlik ve ekonomi gibi klasik cevaplar verilebilirdi. Ama Türkiye'nin daha kronikleşmiş sorunları var artık. Bana göre en önemli sorun toplumsal kutuplaşma, hukuk devleti özelliğini kaybetmek ve parti devleti anlayışının hakim olmasıdır. Bu yüzden biz İYİ Parti olarak bütün çalışmalarımızda toplumsal kutuplaşmalardan ve gerginlikten uzak duracak; demokrasinin, millet iradesi ve şeffaflığın hâkim olduğu, normalleşen bir Türkiye’yi savunacağız. Adaleti seslendirecek, Türk Milletinin değerlerine sahip çıkacağız. 15 yıl boyunca yıpratılan milli kimliğimizi toplum ve devlet hayatında yeniden inşa edeceğiz. Kucaklayıcı olacak, toplumun her kesimi ile temasa geçeceğiz. Sabaha mutsuz uyanan işçinin, memurun, çiftçinin, öğrencinin, ev kadının, çocuklarımızın umudu olacağız. Böyle bir ülkede yaşamayı hak etmeyen insanımıza mutlu bir yaşam sunmak adına çok çalışacağız. Türkiye’nin birikmiş sorunlarının üstesinden gelecek siyasi kadrolara, alternatif yaklaşımlara ve yeni çözümlere ihtiyaç duymaktadır. Bugün içinde bulunduğumuz koşullar dikkate alındığında tarihi bir görevle karşı karşıyayız.

Seçim çalışmaları ve seçim süreci nasıl gidiyor?

Yeni kurulan bir parti olarak baskın seçimle karşı karşıya kalmamıza rağmen, sahadaki en güçlü parti olduğumuzu görüyorum. Halkımız bu iktidardan kurtulmak istiyor, oy verecegi bir parti arıyor, İYİ Parti'yi bir kurtuluş olarak görüyor. Halkımızdan partimize karşı ilgi alaka son derece yüksek. Büyük bir dip dalgası var.

Yıllarca MHP’de görev yaptınız, neden İYİ Parti?

Parti içi demokrasi arayışları ile başlayan ve dış müdahalelerle kongre yapması engellenen MHP’de demokrasi arayışlarına kulak tıkandığı için Sayın Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti'de hem kuruculuk görevini üstlendim hem de 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde, bu hareketin öncülerinin temsilcisi olarak milletvekili adayı oldum. "Neden İYİ Parti?" sorusu anlamlı bir soru. Çünkü İYİ Parti milletin umudu olarak yola koyulmuş, Türkiye’nin yolunu aydınlatmak isteyen bir siyasi hareket. Bu siyasi hareketin başta lideri olmak üzere Bütün kadroları demokrasi mücadelesi yapan, Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda irade koyan inançlı kadrolar olduğu için İYİ Parti'nin kuruluşundan itibaren içinde oldum.

Bir partinin projesimi yoksa Genel Başkanı mı iyi olmalı hangisi sizce?

Türkiye’nin meselelerini çözme iddiasındaki bir siyasi hareketin sadece genel başkanı değil; kadroları ve projeleri de iyi olmalı.
Ve bütün bu özellikler siyasette alternatifsizliği ortadan kaldıran İYİ Parti'de mevcut.
İYİ Parti toplumsal beklentinin Türk siyasetine kazandırdığı, umutları yeşerten yepyeni bir siyasi partidir.
İYİ Parti milli duyarlılığı yüksek kesimlerin, sosyal politikalara ilgi duyan kesimlerin, kadınların, gençlerin partisidir.
İYİ Parti geçmişten geleceğe bir geleneğin partisi olduğu kadar İYİ ve YENİ’nin temsilcisidir.
İYİ Parti iyi insanların iyi bir Türkiye için bir araya geldiği ve Türkiye’yi iyiye taşımak için gayret gösterecek insanların partisidir.
İYİ parti farklılıkları kaşımayan ortak yanlarımızı öne çıkaran uzun süredir kopan toplumsal bağlarımızı yeniden güçlendirmek isteyen bir partidir.
İYİ parti beceriksiz bir iktidarın elinde milli bağları zayıflayan bir toplumu yeniden millet yapmak isteyen bir partidir.
İYİ Parti sadece sahip olduğu değerler bakımından değil iddiaları ve ortaya koyduğu siyasal hedefler bakımından da Türkiye’nin geleceğini inşa edecek bir partidir.
İYİ Parti gençlere iş, kadınlara yaşam hakkı ve eşitlik yaşlılara huzur ve güven, çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, Türk Milletine birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz.

Seçim kampanyası size göre adil geçiyor mu?

Bu sorunun yanıtı bulmak için bütün Cumhurbaşkanı adaylarının medyada yer alma paylarına ve adayların sahip olduğu devlet ve finansal imkanlarına bakmak yeterli olur sanırım.
Neredeyse tamamen AK Parti kontrolüne geçmiş bir medya yapısı, muhalefete hiç yer vermeyen bir TRT anlayışı ile seçim sürecinin adaletsizliği üzerine konuşmak bile gereksiz olur.
Şunu da eklemek isterim, bizler İYİ Parti olarak devletten herhangi bir hazine yardımı almadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim çalışmaları için yaptığımız tüm çalışmaları kendi imkanlarımız ile karşılıyoruz. Kısıtlı imkanlarla yapmaya çalıştığımız kampanyamızda sahada ciddi bir baskı ile karşı karşıya kaldığımızı söylemek isterim. Astığımız afişler, bayraklar iktidar partisi mensubu kişilerce sökülüyor, ertesi gün yerine kendi afişlerini, bayraklarını asıyorlar. Özellikle, bölgemizde iktidar belediyeleri de buna destek oluyor. Bir afişe, bir bayrağa saygısı olmayan, bir pankarttan korkan kitleyle karşı karşıyayız. Bu koşullarda seçim kampanyasının adil geçtiğini söylemek ne yazık ki mümkün değil.

Projelerinizden bahsedebilir misiniz? 

İYİ Parti olarak milletimizin karşısına tek bir projeyle veya altı boş vaatlerle çıkmadık. Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Meral Akşener'in de dile getirdiği gibi Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin sorunları için projelerimiz hazır. Bunlara ek olarak, hem kendi uzmanlık alanım olması nedeniyle hem de ülkemizin başlıca güncel meselesi olarak spor alanında çalışmalarımız olacak. 

Türk sporu bugün ne yazık ki hakettiği konumda değil. Bugünlerde insanlarımız Dünya Kupası maçlarını iç geçirerek seyrediyor. Bu tablonun sorumlusunu uzakta aramaya gerek yok. Ekonomiyi beton üzerine inşa edenler, sporu da betonlaştırdılar. Spor salonlarına, stadyumlarına yapılan yatırımlar kadar ne yazık ki altyapıya ve spor eğitimine yatırım yapılmadı. Bizim çalışmalarımız arasında spor eğitimi öncelikli konularımızdan biri olacaktır. Yetenek sahibi kardeşlerimizin, ilkokul çağında keşfedileceği ve buna uygun olarak yönlendirilip, yetiştirileceği bir sistem getirmek istiyoruz. Bu sayede, ülkemizi her alanda temsil edecek olimpik sporcular yetiştireceğiz. Spor, her insanın ihtiyacı, olmazsa olmazıdır. Bu konuda, her yaş grubunun spora teşvik edilmesi ve bunun için fiziksel imkanların yaratılması için çalışmalarımız olacak.

YÜCEL COŞKUN KİMDİR?

1977 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Gümüşhaneli'dir.

İlkokulu Çeliktepe'de, orta okulu ve liseyi Ümraniye'de tamamladı.

Marmara Üniversitesi BESYO'dan (Spor Akademisi) mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisans yaparak eğitimini tamamladı. 

Lise yıllarından bu yana birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapan Coşkun, halihazırda

-Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu organizasyon kurulu üyesidir.
-Akademi Bilim ve Spor Merkezi yönetim kurulu üyesidir. 
-2023 Lider Ülke Türkiye Platformu kurucusu ve üyesidir. 
-İYİ Parti kurucular kurulu üyesidir. 

Demir ticareti ve spor organizasyonu işleri ile uğraşan Coşkun, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil 6 yıl önce

Sayin Baskan,Yüce Rabbim iyi insanlarin yardimcisi olsun.Islerinizde basarilar dilerim.