Öne Çıkanlar miting Fiat Ary Otomotiv kayıtları çeksiad tanıtım fimi çekmeköy chp adayı

Bu haber kez okundu.

Hakan Koca " Sektörde çırak bulamıyoruz"

Elektronik sektöründe faaliyet gösteren ve Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesinde uzun yıllar hizmette bulunan Netay Elektronik firma kurucusu Hakan Koca sektördeki yaşamış oldukları sorunları Çekmeköy Haber’e anlattı.

Çekmeköy’de Uydu Montajına usta bulamıyoruz

Hakan Koca “Çekmeköy’de uzun yıllar hizmet veriyoruz. İş arayan kardeşlerimiz geliyor ve ne yapacakları  noktasında bilgi verdiğimizde hemen kaçıyorlar. Her sektörün aslında en önemli sorunlarından bir tanesi çırak ve usta yetiştiremiyor olmamız. Bizimde Elektronik sektörü olarak en büyük sorunumuz şimdilik bu gibi görünüyor.

Gençlerimiz masa başı iş arıyorlar

Bir meslek öğreneyim ve bu sektörde usta olayım diyenlerin sayısı gerçekten parmakla gösterilecek kadar az. Hal böyle olunca da iş başa kalıyor. Çekmeköy’de güvenlik sistemleri, uydu sistemleri, tv tamir vb. bir çok işi yapıyoruz ama çırak ve usta yetiştiremiyoruz. Herkes masa başı iş arıyor. Çatılarda gezmek kimse istemiyor” ifadelerinde bulundu.

15 Tatilde çocukları yardım ediyor

Okullar tatil olunca 2 çocuğunun yardım ettiğini söyleyen Hakan Koca “ Yapacak bir şey yok. Bende okullar tatil olunca çocuklarımı getiriyorum. Derslerinden geri kalmamak kaydıyla çocuklarımla iş yerimde vakit geçiriyorum. Anadolu’da güzel bir söz var. Ağaç yaş iken eğilir diye. Ben aynı zamanda Mühendisim. Hem çalıştım hem okudum. Çocuklarımı da bu tarzda yetiştiriyorum” dedi.

Çekmeköy Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.