Öne Çıkanlar miting Fiat Ary Otomotiv kayıtları çeksiad tanıtım fimi çekmeköy chp adayı

Bu haber kez okundu.

Ayşegül Terzi davasında gerekçeli karar açıklandı

Geçen yıl İstanbul Çekmeköy'de bindiği belediye otobüsünde şort giydiği için Abdullah Çakıroğlu'nun tekmeli saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi davası karara bağlanmış, saldırgan 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Saldırgan Çakıroğlu'na, "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından ceza veren Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı. 15 sayfalık gerekçeli kararda, "Mağdurenin şort giyip gezmesi, kişinin özel yaşam alanına girdiği gibi TCK'nın 115. maddesinde belirtilen inanç ve düşünce kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihleri kapsamındadır." denildi. 

Demokratik hukuk toplumlarında en önemli güvencenin kişilerin hak ve hürriyetleri ile bunların dokunulmazlığı olduğu vurgulanan gerekçeli kararda, Anayasanın 25. maddesindeki "Her ne sebep ve amaçli olursa olsun, kimse düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz, düşünce kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz" ibaresine yer verildi. 

Sanığın, soruşturma aşamasındaki beyanlarının da bulunduğu gerekçeli kararda, tekme atmanın basit bir eylem olarak değerlendirilmediği anlatıldı. "Eylemin, kamu barışını ve güvenliğini tehdit edecek dereceye ulaşması ve ardından benzer olayların yaşanması nedeniyle ceza verirken alt sınırdan uzaklaşıldığı kaydedildi. 

Karada sanığın halka açık bir alanda, mağdura inancından, şort giymesinden dolayı müdahale etmesinin aynı zamanda toplumun bir kesimini, diğer kesimi aleyhine kışkırttığı vurgulandı. 

Tutuksuz yargılanan saldırgan Abdullah Çakıroğlu, karar kesinleşirse 1 yıl 4 ay hapis yatacak...

Kanal B

Anahtar Kelimeler:
çekmeköy
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.