Öne Çıkanlar Gökan Göz ; Araç kiralarken sözleşmeye dikkat edin senet imzalamayın Diş Hekimi Ecem Özçelik ile Çocuklarda diş travmasını konuştuk Seyfettin Yıldırım ; Çekmeköy için vizyon projelerini açıkladı çekmeköy Ümraniye Belediyesinin düzenlediği yarışmaya 330 okçu katıldı

Bu haber kez okundu.

Saklı Göl'ün Saklanan Yüzü

MHP İlçe Teşkilatında İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi basına çarpıcı açıklamalarda bulundular. İlçe Başkanı Hüseyin Özgür, Sofular ve Akçakese plajlarının usulsüz bir şekilde işletilip, köy muhtarlıklarının da adını kullanarak haksız kazanç elde ettikleri gibi, muhtarları da zor duruma düşürdüklerini ifade etti.

Yapılan açıklama da; "İki senedir yaptığımız çalışma sonucu topladığımız evraklar la Şile’mizde dönen bir haksızlığı daha sizlerle paylaşmak istedik.

 Karamandere  Saklıgöl   tesisleri Orman Bölgesine kurulmuş Yeşil alanların halkın kullanımına açılması düşüncesi ile tasarlanmış Orman Genel Müdürlüğüne ait bir alandır. Bu alan 2886 ihale  kanununa göre, kiralanarak  işletilmesi  06.12.2013 yılına kadar Karamandere muhtarlığı bünyesinde bulunan Köy Tüzel  kişiliğine aitti.Şile Orman İşletme Müdürlüğü  Kontrolünde , Karamandere Köy Tüzel Kişiliği tarafından tasarlanan projesine uygun halde işletilmesi gereken alan, Köy Tüzel kişiliği tarafından zaman zaman farklı kişilere işletilmesi için kiraya verilmiştir.

06.12.2012 tarihinde çıkarılan Büyükşehir Kanununa göre Büyük  Şehir Sınırları içinde bulunan Yeşil alan, mera, dinlenme tesisleri gibi alanların  Orman Genel Müdürlüğü  tarafından kurumdan kiralanarak kullanılması  yetkisini, ilgili Büyük Şehir Belediyesi Başkanlığına verilmiştir.

Yine  06.12.2012 tarihli Büyükşehir  kanununa  göre köy tüzel kişilikleri 30.03.2014 yerel seçimlerinde kapanmış ve köy tüzel kişiliklerinin hiç bir resmi ve hukuki statüsü kalmamıştır.

Büyük Şehir Belediye Başkanlığı adına 03.07.2013 tarihinde Büyük Şehir Belediye Başkanı adına imzası olan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altıntaş  imzalı yazısı ile bu alanlar Orman Genel Müdürlüğünden talep edilmiştir.

Yazıya ve kanuna uyan Orman Genel Müdürlüğü talimatı ile  Şile Orman İşletme Müdürlüğü Büyük Şehir Belediyesine 17.02.2014 tarihinde yazdığı bir yazı ile Büyük Şehir Belediye Başkanlığına ihale şartlarını belirterek kendilerini ihaleye davet etmiştir.

İŞLETİLDİĞİ HALDE BOŞ OLARAK DEVREDİLDİ

26.02.2014 Tarihinde de yapılan ihale ile 42.255,00.- TL muhammen bedelle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihaleyi almış ve  09.05.2014 tarihinde  teslim eden olarak Orman İşletme Müdürü ( Sayın F.Murat Mutlu) ve Orman Muhafaza memuru (Sayın Selami  Gülmüş ) - Teslim Alan olarak ta İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Yetkilisi (Sayın Muharrem Güngör)’ün   imzaları ile bahsi geçen yer boş olarak devredilmiştir.

Boş olarak  diye belirtiyorum zira ihale şartlarında bu yerin boş olarak teslim edilmesi gerekirdi. Fakat öyle değil yeri işleten var ve 06.12.2013 tarihinde kiracılığı biten Karamandere köyü bu yeri terk ettim diye aynı tarihli sahayı boşaltma evrakını imzaladıkları halde 10.01.2014 tarihinde Orman Bölge İşletme Müdürlüğünün  ilgili hesabına 3.695,88.-TL para yatırmıştır. 

BU PARA NEDEN YATIRILMIŞTIR

Karamandere Köy Tüzel Kişiliği kiracı olmadığı halde bu yeri işleterek veya işlettirerek, Şile Orman Bölge müdürlüğü de yatırılan parayı kiracıları olmadıkları halde kabul ederek karşılıklı usulsüzlük yapmışlardır.

KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİ BİR USULSÜZLÜĞE DAHA YOL AÇMIŞTIR

Şile Kaymakamlığına yapılan  başvuruda tarafımıza verilen cevap  25.11.2014 tarihli yazı da  yerin Karamandere Köy Tüzel Kişiliği tarafından 10 yıl süre ile Dilek DEMİRCİKAYA isimli şahsa kiralamıştır cevabı verilmiştir.

Oysa Karamandere köy tüzel kişiliği kendi kullanımında iken bu yeri Şile Orman İşletme Müdürlüğünden 2886 sayılı ihale kanununa göre  3 er yıllık aralarla kiralamakta idi  06.12.2013 tarihine kadar. Üç yıl aralıklarla kiralanan yeri 10 yıllık bir sürede üçüncü bir şahsa kiralayarak Köy Tüzel Kişiliği bir usulsüzlüğe daha yol açmıştır. Ayrıca Karamandere Köy Muhtarının 24.10.2014 tarihinde  muhtar Sayın Mustafa Kömürcü imzalı yazıda  3.695,00.-TL bedeli Orman İşletme Müdürlüğünün hesabına yatırdıklarını kaymakamlık makamına beyan etmiştir.

İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ NEDEN BU İŞGALE GÖZ YUMUYOR?

Bur da şunu sormak lazım. Sahibine teslim edilmiş bir yeri, teslim tarihi 06.12.2013 neye istinaden  hesabını kitabını çıkartıp bu parayı Orman İdaresinin hesabına yatırdılar. Kendilerinden 06.12.2013 tarihinde geri teslim alınmış bu  işletmeyi, 30.03.2014 de  tüzel kişilik vasfı da kaldırılmış olan Karamandere Köy Tüzel kişiliği   olarak nasıl işletebiliyorlar ve başkasına kiraya verebiliyor. Yerin yeni sahibi İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı olduğu halde ve biraz önce yukarıda da bahsettiğim 06.05.2014 tarihinde  yeri teslim aldığını beyan eden ve kira ödeyen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi neden bu işgale göz yumuyor?

Geçtiğimiz Ramazan bayramında iddialara göre  en az 12.500 kişinin ağırlandığı belirtilen bu tesiste her kesin 20.00TL bıraktığını düşünseniz 250.000.00.-TL gibi bir kazancın işletenin kasasına aktığını ve bu kazancında vergilendirilmediğini bilmenizi isterim. Çünkü bildiğiniz üzere 2014 de yapılan Mahalli idareler seçimlerin de  köy tüzel kişilikleri kaldırıldı ve köylerimiz mahalle statüsüne girdi. Bu nedenle tesiste fiş isteyenlere hala Karamandere köyü Tüzel Kişiliği belgesi adı altında fiş verilerek büyük bir vergi kaçakçılığı da   yapılmaktadır.

Bizler Köy Tüzel Kişiliği, Şile Belediye Başkanlığı, Şile Belediye Meclisi, Şile Orman İşletme Müdürlüğü, Şile Kaymakamlığı, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Valiliğine  yaptığımız tüm başvuruların sonucunda;

Bu yerin bu şekilde usulsüz işletilmesine bizlere göre başta İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ilgili makamları suçludur. Zira yollara bile Turistik tesis yön  levhaları takarak tesislerin olduğu yeri  halka yönlendiren İBB neden tesisine sahip çıkmıyor da sanki yeni farkına varmış gibi  26.12.2014 tarihinde yaptığımız tespite göre burada işgalciler vardır diyerek kendilerine göre  üstünü örterek yerin kirasını İBB kasasından Şile Orman Bölge şefliğinin hesabına aktaran yetkililer görevlerini kötüye kullanmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti  Devleti Kanunlarla yönetilmektedir. İsteyen istediği yeri istediği gibi kapatıp rant sağlayamaz buna yasalar müsaade etmez. 

KARAMANDERE  TÜZEL KİŞİLİĞİ HAKSIZ VE SORUMSUZCA DAVRANMIŞTIR

Karamandere  tüzel kişiliği haksız ve sorumsuzca davranmıştır. Yeri terk ettiği halde kendi tüzel kişiliği de kalmadığı halde muhtar hala bu yanlışa devam etmekte ve yasalar karşısında işgalcilik suçu işlemektedir. Üstelikte olmayan tüzel kişiliği adına kesilen perakende satış fişlerinden  Vergi Usul  yasasına göre vergide ödemediğinden vergi kaçakçısı durumundadır. Zira üçüncü bir kişi adına işgal ettirilen bu yerde neden tüzel kişilik adına fiş kesilmektedir. Bu nedenle kiralayan kişide Vergi Usul Kanuna göre vergi kaçırmaktadır. Karamandere Muhtarı artık  bir mahalle muhtarıdır. Köyünün  her türlü geliri de yasaya göre Şile Belediyesinindir.  Muhtar bu gelirleri ilçe belediyesine devretti mi? 2014-2015 gelirleri kimde?  

Meclis üyelerimizin mecliste bir kaç kez konuyu gündeme taşıdığında Şile Belediye Başkanı Sayın Can Tabakoğlu bu yer bize ait değil İstanbul Büyük Şehir  Belediyesine ait olduğunu ifade etti..

Değerli Basın mensupları Bölgemiz de böyle işgalcilere göz yumarsak, bizden diyerek ses çıkartmazsak ileride bir başka bölgeyi bir başka işgalci gelir yerleşir. Bunun örneği basit başka bir rant alanımıza da birileri geldi çöreklendi. Bu devletin kanunları ile yönetileceksek buradan uyarıyoruz. Sayın İlçe Kaymakamımız bu gün siyasi emeller sonucu Şile’miz maalesef   böyle rantçılar tarafından ve   onlara çanak tutanlarla kötü yönetilmekte. Bu yer ve bundan başka da alanlarda gerek siyasi rantını kullanarak, gerek  kaba kuvvetle  çevresine kolluk güçlerini yaklaştırmayarak  bir yerlere çökenlere  lütfen devletin gücünü gösterin.  Savcılığı, Vergi dairesini, Büyük Şehir Belediyesini, İlçe Belediyesini uyarın. Kanunsuz yaşayanlara lütfen göz açtırmayın. Büyük paralar kazanan bu yerden rant sağlayanlar her gün servetlerine servet katarken, normal esnafımız ise vergisini bile ödemekte zorlanmakta. 

 

cheat on my husband signs of infidelity
amoxicillin trihydrate amoxicillin bivirkninger
avelox nuspojave avelox
cialis discount coupons prescription discount coupon
abortions facts definition of abortion pill
flagyl vademecum flagyl 500 mg
i had an abortion abortion in new york

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.