Öne Çıkanlar Sancaktepe TEMde İETT otobüsü servis minibüsüne çarptı: 4 yaralı sami yayla çekmeköy kuyumcu soygunu mahmut hoca sürücüsüz metro

Bu haber kez okundu.

Üsküdar Çekmeköy Metrosu ne zaman açılıyor? İBB Başkanı açıkladı

Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu, ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar Çekmeköy metrosu konusunda İBB Başkanı Mevlüt Uysal açıklamalarda bulundu.

Başkan Mevlüt Uysal, "İstanbul'da yapılan ilk sürücüsüz metro. Sadece metronun yapımı değil, daha sonra sistemin yürümesi de önemli. 'İkinci kısım haziran ayı sonunda açılacak' demiştik. Yapımcı firma, işini bitirdikten sonra deneme sürüşleri yapılıyor. Sonra da 'Bu çalışabilir' deniyor, sürücüsüz olduğu için. 3 sefer deneme sürüşleri yapıldı. En son deneme sürüşü de problemsiz şekilde yapıldı. Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ikinci etabı en geç bu ay sonu açılmış olacak." açıklamalarında bulundu. 

PROJEYE DAİR RESMİ BİLGİLER

Hafif Raylı Sistem (LRT) olarak düşünülen metro hattı daha sonra artan yolcu talebini dikkate alarak Kadıköy-Kartal Hattı’nda olduğu gibi ağır metroya dönüştürülmüştür. İhalesi birkaç kez gündeme gelen metro hattının ihalesi 15 Eylül 2011 günü yapılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafınca, Anadolu yakasının ikinci büyük metro inşaatı için dünya çapında ihaleye çıkıldı. İhale ilanı Avrupa Birliği resmi sitesinde yayınlandı. İhaleye Türkiye ve birçok ülkeden dalında uzman inşaat firmaları katıldı.

İhaleyi en uygun teklifi veren Doğuş Grubu kazandı. 7 Mart 2012 tarihinde sözleşme imzalanmış olup bedeli 563,899,995,32 €'dur. 20.03.2012 tarihinde yapılan yer teslimini takiben 6 Haziran 2012'de resmî olarak temel atılmıştır.

01.Üsküdar-09.Yamanevler İstasyonları arasında kalan kesimin açılışı 15 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşmiştir.

09.Yamanevler-16.Çekmeköy İstasyonları arasında kalan kesimin açılması yönünde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Hattın ileride Sultanbeyli ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na uzatılması düşünülmektedir.

PROJE ÖZET BİLGİLERİ

İşin Adı : Üsküdar – Ümraniye –Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri
Yüklenici : Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. 
Güzergah Uzunluğu : 20 km.
İstasyon Sayısı : 16
İstasyonlar : Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam  Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy-Sancaktepe
İhale Bedeli     : 563,899,995,32 €
İhale Tarihi    : 15.09.2011
Sözleşme Tarihi    : 07.03.2012 
İşe Başlama Tarihi    : 20.03.2012
İş Bitim Tarihi    : 16.11.2018

CNN TÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.