Öne Çıkanlar Hyundai Coşkun Otoda 2. El Şenliği devam ediyor KENTSEL DÖNÜŞÜMLE 9 ADIMDA EVİNİZİ YENİLEYİN çekmeköy halk eğitim müdürü intihar etti ihbar çekmeköy

Bu haber kez okundu.

Işıner Güngör, Bonn Diplomasi Forumu’nda konuştu

Almanya’nın Bonn kentinde Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, İsviçre, Çin, Türkiye ve Ukrayna’dan diplomatların, parlamento üyelerinin ve iş insanlarının katılımıyla Maritim Hotel’de “Bonn Diplomasi Forumu” gerçekleşti. 

Avrupa Birliği Komisyonu (The European Commission) tarafından kurulan DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin Türkiye Denetim Kurulu Başkanı Işıner Güngör, “Avrupa Birliği’ndeki birçok sektörde temel sorun haline gelen eksik kapasite ile çalışma, Birliğin dünya genelindeki rekabet gücünü olumsuz etkilemektedir. Eğer iş gücü ile ilgili bugünden bazı gerekli adımlar atılmazsa Avrupa’da iş gücü sorunun derinleşmesi söz konusudur” ifadelerini kullandı. 

Yakın zamanda gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrası için beklentilerini de paylaşan Güngör, yeni parlamentonun oluşumuyla birlikte yabancı iş gücü için bazı kolaylıkların gündeme gelebileceğini sözlerine ekledi. 

Bunun yanında, Türkiye’de Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nde Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevini de sürdüren Işıner Güngör sunumunda basının diplomasideki yadsınamaz rolüne de değindi. Güngör, “Günümüzde gazeteciler bir diplomat hassasiyetiyle çalışmalarını sürdürmekte, elde ettikleri uluslararası bilgileri insanlığın faydasına sunmaktadır. Ülkeler arası diplomatik ilişkiler zaman zaman kopabilir, diplomatlar bazen birbirleriyle görüşemeyebilirler ama basın mensupları her zaman ve her koşulda uluslararası ilişkilerin tesisinde görevlerini yerine getirmektedirler” dedi.

Tarihte bazı ülkeler arasında diplomatik ilişkilerin kesildiğine şahit olunduğunu dile getiren Güngör, bu ülkelerin birbiri ile iletişimlerini basın ve medya üzerinden gerçekleştirdiği örneklerin mevcut olduğunu belirtti. Devletler, basın derneklerini ve basın kuruluşlarını güçlendirirlerse diplomatik iletişim kanallarının daha etkin çalışabileceğini işaret etti. 

Diplomaside diyaloğun öneminden bahsederek konuşmasını bitiren Işıner Güngör, “Diplomaside çözümün sırrı diyalogdur. Çözüm bulma gayesinde olan ülkeler birbirlerine elini uzatmalıdırlar. Yeri geldiğinde agresif tutumdaki devletlere karşı bile diplomasi ve diyalog dilinin etkin kullanılmasına özen gösterilmelidir” dedi. 

Haber kaynağı: HaberTürkGazetesi

Anahtar Kelimeler:

Bonn Diplomasi Forumunda Konuşan Işıner GüngörAvrupa Birliğinin Dünya Genelinde Eski Rekabet Gücünü Elde Edebilmesinin Tek Yolu Göçmen Politikalarında Yumuşamadan Geçmektedir Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner44

banner43