Öne Çıkanlar Atanamayan Uzmanlar Derneği Kadın Kollari İl Başkanları Açıklama Yaptı 14ÇK Cumartesi büyük gün.. arıza Ümraniye

Bu haber kez okundu.

Üsküdar Belediyesi, vakıflara bedelsiz verilen 25 taşınmazı geri alıyor

Üsküdar Belediyesi’nin meclis toplantısında STK'lere yapılan tahsislerin iptali, emeklilere pazar desteği ve Gezi Parkı olayları konuşuldu. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş başkanlığındaki toplantı, meclis salonunda gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı bölümde dile getirilen konulara yanıt veren Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, emeklilere pazar desteği konusunda kaynaklarının bir limitinin olduğunu söyledi. Başvuru kriterlerini koyarken vatandaşları mağdur etmek istemediklerini belirten Dedetaş, şunları kaydetti:

"Tüm emekliler dediğimizde, bunun sayısını da tam olarak bilemiyoruz. Bu kriterleri koymamızın sebebi tamamen ihtiyaç sahibi olan emeklileri öncelikle tespit etmek ve bunların sayısını bulmaktı. Başvuran 3 bin 882 vatandaşımızın içinde yaklaşık yüzde 70'i bu kriterleri sağlıyor fakat bizim koyduğunuz sosyal yardım limiti biraz daha yukarıda. Dolayısıyla kriterleri buna göre güncelleyip kendi koyduğumuz limitte yardıma devam edeceğiz. Koyduğumuz sosyal yardım bütçesine sığacak şekilde bunun kapsamını bir miktar daha genişletebileceğiz."

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Validebağ Korusu'nun ıslahına da değinen Dedetaş, Validebağ'daki ağaçların bakımı ve korunun ıslahı konusunda STK'ler ve bölgedeki gönüllü vatandaşlarla uzlaşma sağladıklarını kaydetti.

Meclis gündeminin 4. ve 5. maddelerinde yer alan bazı dernek ve vakıflara yapılan bedelsiz taşınmaz tahsislerin iptaline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dedetaş, şunları dile getirdi: Amacımız, Üsküdarlıların kaynaklarını doğru kullanmak, her adımını hukuka uygun olarak atmak. Sayıştayın belediyemiz özelindeki denetim raporunda bu konuya ilişkin tespitleri var.Bu tespitler diyor ki: 'İşbirliği protokollerinin süresi 30 yıldan uzun tutulamaz.' Burada 49 yıllık işbirliği protokolleri yapılmış. Bu tahsislerin iptali ve yeni işbirliği protokollerinin hazırlığının yapılması lazım.

Bugünkü teklifin esas amacının kanuna aykırılığı gidermek ve belediyemizin tasarrufundaki taşınmazları etkin, verimli ve kamu yararına uygun olarak değerlendirmek.Teknik olarak da 6 milyonu aşkın bu işlerin belediyeye bir yükü var.Kamunun faydasına olacak her türlü işbirliğine 'Tamam' diyoruz ama ismi farklı toplumsal muhalefetler de yaratan süreçlere girmiş vakıf ve dernekleri bir şekilde tekrar gündeme getirmek gerekir diye düşünüyorum.

Başkan Dedetaş'ın konuşmasının ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün çeşitli STK'lerle geçmiş dönemde yapılan işbirliği protokolleri ve tahsis kararlarına ilişkin teklifi oy birliği ile kabul edilerek komisyona gönderildi. Komisyonun kararının perşembe günü meclise getirilerek oylanması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner44

banner43