Öne Çıkanlar 600 bin üretici duşakabin firmaları Gültepe çekmeköye satılık arsa avrupa sınav koleji silah

Bu haber kez okundu.

CHP Aday Adayı Üreten, “Satan Değil Kazandıran Olacağız..”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ümraniye Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Özgür Üreten, ilçenin önde gelen isimleri ve yerel basın temsilcileriyle biraraya geldi. Ümraniye gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Üreten, “Bu sevda, bu gönül birliği, gözlerimizdeki ortak pırıltı, bu mozaik ve çeşitlilik, Ümraniye’mizin bizatihi kendisi aslında. Ümraniye’miz bu güzelliğe layık, İstanbul bu güzelliğe layık. Hepinize bu güzelliğe, özgür ve üreten Ümraniye için çıktığımız yolculuğumuza el verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ümraniye’nin kazanılması ve hak ettiği şekilde yönetilebilmesinin yolunun, siyasi görüş fark etmeksizin, bu çeşitliliği sahiplenip, kapsayıcı politikalar üretilmesinden geçtiğinin, farkındayız” dedi.

CHP Aday Adayı Üreten, şunları kaydetti: “Bugün, severek, gerçekten yorulup, ama bir o kadar da keyif duyarak, yıllardan beri sürdürdüğümüz çalışmaların sonucu olarak, ortaya çıkardığımız bilgi birikimini, Ümraniyemizi daha üst seviyelere çıkarma arzusunu, taçlandırıp, Ümraniye Belediye Başkan Aday Adayı olarak karşınıza çıktım. Ben Ümraniyeliyim, bizler Ümraniye’nin insanlarıyız. Yurtdışında Katar, Yemen, Ukrayna, Yunanistan gibi farklı kültür ve coğrafyalara ait ülkelerde ve Anadolu’da Samsun, Tokat, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş, Adana gibi şehirlerde, mühendisliğin, şehircilik ve kentleşme bağıntıları üzerine çalıştım.

                Her taşını tek tek bildiğim, bütün mahallelerinin, her sokağını, her evini, her güzelliğini, her sorununun seceresini, bir çırpıda sayabildiğim Ümraniyemiz için, sorunlarını halkla beraber hareket ederek çözmeyi kendisine hedef edinmiş, öngörü sahibi, gelecek zorluklara karşı kendisini hazırlayabilen bir belediye hayal ediyorum.  Geçen yüz yılın başında köy, 60’lı yıllarda belde, 80’li yıllarda ilçe olan, önceleri gecekondu göçü alan, Anadolu yakasının mücavir alanı olan ilçemiz, maalesef o günlerden bu günlere sorunlarını yineleyerek devam ettirmekte. 2B ve mülkiyet sorunlarından alt yapıya, ulaşımdan eğitime, yaşam standartlarından ticari gelişmişliğe kadar sorunlar; ya şekil değiştirdi ya isim değiştirdi, ama katlanarak devam ediyor.

                Ümraniye’miz 37 mahallesi, 725 bin nüfusu, 523 bin seçmeniyle, ülkemizde 52 şehirden daha yüksek nüfusa sahip adeta bir mega ilçe. İstanbul’un 39 ilçesi içinde, en çok nüfusa sahip 4., Alemdağ Caddesi boyunca doğu batı aksında giderseniz, bir uçtan diğerine kabaca 10 km., kuzey güney aksı boyunca en geniş yeri 8 km. genişliğinde bulunan bir ilçe konumunda. Bilmeyenlerimiz için de duyurmuş olalım, Ümraniye Belediyesi’nin içinde bulunduğumuz 2023 yılı arttırılmış bütçesi 3 milyar 300 Milyon, 2024 yılı için kabul edilen bütçesi 5 Milyar Lira. 31 Müdürlük ve 2800 üzeri personeli bulunan, oldukça büyük ölçekli bir kurumdan bahsediyoruz.

                Ümraniye vizyonumuz, belediye meclis üyeliğim boyunca Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubumuz tarafından onaylanan ve kendimin hazırlayıp Ümraniye Belediyesi’ne sunduğum, mahallelerimizin çeşitli sorunlarına odaklanmış, çözüm önerilerini de içeren 53 adet önergeyi, altını çiziyorum 53 önergeyi ve ilave olarak Ümraniye Belediye Meclis ve farklı medya organlarında, Ümraniye’mize dair konuşma videolarımı www.ozgurureten.com internet sayfamızda bulabilirsiniz. Burayı ziyaret ettiğinizde, şu an elimde bulunan, çalışmalarımızı özetleyen bu bukleti de görebileceksiniz.

                Ümraniye Belediyesi iyi yönetilmiyor arkadaşlar. Her sene bütçe, performans programı ve faaliyet raporu görüşmelerinde, mecliste söz alıp konuşma yapmış bir Belediye Meclis Üyesi olarak bunu söylüyorum. Her sene Ümraniye Belediye bütçe kalemleri arasında, korkunç büyüklükte kaydırmalar gerçekleştiriliyor. Keyfilik çok fazla ön plana çıkıyor. Mega bir ilçe olduğumuz dikkate alınarak, her mahallemiz için geçerli olan, ve aynı zamanda bölge bölge farklılık gösteren sorunlarımız mevcut. Biz, tüm mahallelerimizi kendi durumu içinde, sorunları ve çözümleri noktasında analiz etmiş bulunmaktayız.

                İlçemizde 37 mahalle varken, Belediye Meclisinden oy çokluğu ile 2 mahallenin iptal edilme kararı çıktı. Ümraniye’miz 34 mahalleyken ilave 3 mahalle kurulması gerektiğine dair, 4 sene önce gösterilen gerekçeler, şimdi yeni kurulmuş 2 mahallenin iptal edilme sebebi olarak tekrar öne sürülüyor. Gerçekten çok acaip bir durum. Karar tamamen siyasi bir karardır. İlçemiz için doğru kentleşme hedefiyle kararlarımızı verirken, bizim önceliğimiz sadece Ümraniye olacak.

                Şerifali ve Tatlısu Mahallelerimizdeki yüksek gerilim hatlarının, 2022 ortasına kadar, yer altına alınmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Belediyemizin anlaştığı belirtilmişti. Artık süre doldu. Hiç bir gelişme yok. Tel altı dediğimiz yerlerde yaşayan vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Yine görüyoruz ki, verilen vaatler yerine getirilmiyor. Biz çözeceğiz.

                Belediyemizin, son dönemlerde gayrimenkullerini satarak elde etmeye çalıştığı gelirler, Bugüne kadar Ümraniye’ye dair söyleyecek sözü olmayanlar, malum olduğu üzere seçim arefelerinde ortaya çıkar, bir heyüla ile birkaç slogan atarlar, çok bilirler, yüksek sesle konuşurlar, iddialı vaatlerde bulunurlar, sonra ortadan kaybolurlar. Olan Ümraniye’mize olur, olan İstanbul’umuza olur, olan ülkemize olur. Tüm samimiyetimle ve var olabilecek en iddialı şekilde söz veriyorum. Mehmet Özgür Üreten de böyle olmadı, olmayacak. Partimin çeşitli kademelerinde aldığım görevlerde de, gurur ve şerefle sürdürdüğüm Ümraniye Belediye Meclis Üyeliğinde de durum ortada. Yani, dün de olmamıştı. Yarın da olmayacak.

                Ben Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklarken, bilgi birikimime, çalışkanlığıma, tecrübeme, geçtiğimiz süreç içinde, Ümraniye’mizin basılmadık noktası bırakmamamıza güveniyorum.  Rabbimden niyazım, beni utandırmasın. Ya üstten bakan, Ümraniyelilerin sesini duymayan, ben yaptım olducu, parklarını, deprem barınma alanlarını ranta açan, kamu arazisini satan, yandaşlarına kiralayan, meydanlarını halkın değil, birilerinin keyfine tahsis edenler kazanacak, ya da planlı, halkın içinde yaşayan, halkla yaşayan, hak bilen, hakça bölüşen, 2. Yüzyılın ufkunda yıldız gibi parlayan bir Ümraniye hedefi olanlar kazanacak. Hepinize en kalbi, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.