Hak kavramı, hukuken korunma altına alınmış bir kazanca/yetkiye işaret eder. Hak sahibi hakkını usulü dairesince kullanmakta özgürdür. Örneğin mülkiyet hakkı size, taşınmazınız üzerinde tasarruf etme yetkisi tanır. Mülkiyet hakkınızın ihlali halinde hukuk sizi korur yani sizin yanınızda olur.

Siyasi Partiler Kanunu ve MHP Parti Tüzüğü büyük kongre üyelerine (üst kurul delegelerine) 1/5’nin noter imzalı beyanı ile olağanüstü kongre TALEP ETME HAKKI vermiştir. Şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıktır ki, bir siyasi partinin en yüksek organı olan büyük kongre üyeleri SERBEST İRADELERİ ile bu MEŞRU HAKLARINI kullanmakta özgürdür.

Bu hak kullanılmış mıdır?

Evet kullanılmıştır. 15 Ocak 2016 günü 543 üst kurul delegesinin olağanüstü kongre talebi noter aracılığıyla MHP Genel Merkezi’ne tebliğ edilmiştir. (Tebliğden sonra 4 üst kurul delegesi de noter kanalıyla Genel Merkeze imza göndermiş ve bu sayı cem’an 547 olmuştur.)

İmzalar, kanunun öngördüğü 1/5 oranının çok çok üzerindedir ve tamamı üst kurul delegelerine aittir. Şu halde MHP Genel Merkezine düşen büyük kongreyi olağanüstü toplantıya davet etmektir. Zira kanun ve tüzük hükümleri bu şekildedir.

Peki ne yapılmıştır?

10 Ocak 2016 günü (daha imzalar teslim edilmemişken) Kızılcıhamam’da Sayın Devlet BAHÇELİ;

‘’ MHP’nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihinde olacaktır. Ondan öncesi bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatı halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Bizimle değil, mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz.’’ demiştir.

MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN ise, imzalar teslim edildikten sonra Al Jaazere adlı yayın grubuna yapmış olduğu açıklamada;

‘’ Olağan kongre takvimi belli. 9 Ocak’ta yaptığımız toplantıda il, ilçe kongre takvimini belirledik. O itibarla bu imzaların bizim nezdimizde geçerliliği yok. Öyle anlaşılıyor ki müracaatta bulunan arkadaşlar herhalde mahkeme yolu izleyecekler.’’ demiştir.

Bu açıklamalara rağmen 20 gün beklenilmiş, kanunun öngördüğü süre içinde kongre toplanması için yapılması lazım gelen İLAN/ÇAĞRI yapılmayınca HUKUKA başvurmak zarureti doğmuştur.

MHP’yi dava ettiniz diyen yetkililere sorulması gereken soru şudur: ÖNERİNİZ NEYDİ?

Meşru talepleri ve hakları dikkate alınmayan/yok sayılan 547 üst kurul delegesi ne yapacaktı? Hukuka gitmekten başka hangi makul yolu gösterdiniz? Hak, hukuk, adalet isteyen üst kurul delegeleri sizin bu olumsuz tavrınıza boyun eğmek zorunda mıdır?

Hesap vermesi gereken 547 üst kurul delegesi değil, kanunun ve tüzüğün gereğini yapmayan sizlersiniz..!

Selam doğru yolda gidenleredir.

kamagra super kamagrashop
cordarone kontrol cordarone bolus
cialis discounts coupons printable cialis coupon
neurontin diskuze neurontin 100 mg
feldene ampolla feldene gel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.