Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’ndeki programa; Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Maliki Ejder Batur ve Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in yanı sıra; AK Parti’den CHP’ye tüm siyasi parti ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri çok sayıda STK temsilcisi, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Güvenli, sürdürülebilir ve yaşanılabilir şehirler için kentsel dönüşümün önemine vurgu yapılan toplantıda deprem gerçeği tekrar tekrar hatırlatıldı.

Çekmeköy Belediyesi’nin kentsel dönüşüm hususunda özellikle 2000 yılı öncesi yapılmış siteler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yayılan büyük ve kapsamlı bir çalışma içerisinde olduğu vurgulanan programda siyaset üstü bakış açısı ve ulusal kentsel dönüşüm vizyonu ile başarıya ulaşılabileceği ifade edildi.

ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, "Deprem kuşağında yaşadığımız bu coğrafyada kentsel dönüşüm konusu siyaset üstü, ulusal bir milli konudur. Kentsel dönüşüm çok yönlü paradigması olan bir konu. Bu yolda yapılacak çalışmalara omuz vermeli, hep birlikte mücadele etmeli ve geleceği birlikte daha güvenli bir şekilde planlamalıyız" dedi. ASİAD olarak bu yolda atılacak adımların destekçisi olacaklarını ve taşın altına elini koymakta ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydeden Yalçınkaya, Çekmeköy özelinde eski siteler başta olmak üzere acil yenilenmesi gereken yapıların biran önce dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Maliki Ejder Batur da yaptığı konuşmada, geçmişte yaşanan İzmit’den Düzce’ye ve son olarak Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay gibi büyük depremleri hatırlattı. Hükümet olarak güvenli yapılar için önemli adımlar attıklarını, bu noktada vatandaşa ‘yarısı bizden’ gibi maddi desteklerde de bulunduklarını kaydeden Batur, kentsel dönüşümün en hızlı şekilde ilerlemesi için yasal tüm gerekleri de ivedilikle yerine getirmeye gayret ettiklerini anlattı.

Konuyu siyasi bir bakış açısının çok daha ötesinde insani noktadan ele aldıklarını hatırlatan Batur, “CHP’lisi, AK Parti’li hiç fark etmiyor ilçesinden büyükşehirine tüm belediyelerimizle işbirliği, koordinasyon ve iletişim halindeyiz. Kapımızı çalan herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın can güvenliği ve geleceğimiz söz konusu olduğunda milli birlik ve beraberlik ruhu ile bu konunun üzerine gidiyoruz, gitmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez de yaptığı konuşmada; sahada vatandaşın ayağına giderek kamu imkan ve kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirecek şekilde bu işin çözüm noktasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı. Belediye olarak konunun imar izinleri ve planlamalar konusunda hızlı ve acil çözümler ürettiklerini ifade eden Başkan Çerkez, “Yasalar ve kanunların elverdiği ölçüde tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar yardımcı oluyoruz. Geliştirmek ve dönüştürmek hayati bir mesele. Karşılıklı anlayış, birlik ve beraberlik içerisinde güvenli bir gelecek oluşturmak için kamu ve vatandaş fedakarlık yapmak zorunda” dedi.

Çekmeköy'de feci kaza: 1'i bebek 3 kişi hayatını kaybetti
Çekmeköy'de feci kaza: 1'i bebek 3 kişi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Programda daha sonra Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Serhat Ulağlı, Çekmeköy Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Burak Uzun ve alanında uzman isimler kentsel dönüşümün önemine ve Çekmeköy özelinde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin önemli bilgiler sundu. Konuşmaların ardından vatandaşların kentsel dönüşüme yönelik soruları cevaplandırıldı ve finalde de programa katkı sunan katılımcılara günün önem ve anlamına binayen plaket takdimi yapıldı.