Öne Çıkanlar Gökan Göz ; Araç kiralarken sözleşmeye dikkat edin senet imzalamayın Diş Hekimi Ecem Özçelik ile Çocuklarda diş travmasını konuştuk çekmeköy Seyfettin Yıldırım ; Çekmeköy için vizyon projelerini açıkladı Ümraniye Belediyesinin düzenlediği yarışmaya 330 okçu katıldı

Bu haber kez okundu.

Perpim Sanayi Sitesi’nde Ruhsat Sevinci..

Bölgemizin en köklü sanayi sitelerinden Sancaktepe PERPİM’de işyeri ruhsatı sorunu çözülmeye başladı. Yıllardır üretim yaptıkları işyerlerine ruhsat alamayan PERPİM esnafı, ısrarlı talepleri ve site yönetiminin de takibi sonucunda ruhsatlarına kavuştu. Yüzlerce işyerinin bulunduğu sitede sürecin devam edeceği ve başvuran esnafın gerekli şartları yerine getirmesi durumunda ruhsatlarına kavuşacağı bildirildi.

PERPİM esnafının ilk ruhsatları Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü tarafından takdim edildi. Ruhsat teslim törenine Başkan Döğücü ve yardımcılarının yanı sıra PERPİM Kooperatifi Başkanı Necip Demirtaş, Yardımcısı Cihan Kıhrı, Sayman Uğur Aybar, Denetçiler İsmail Derya Kuveloğlu ve Nasuh Kılınç, Site Müdürü Derya Çetinkaya ve site esnafı katıldı.

Törende site esnafının çeşitli sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Döğücü, “Göreve geldiğimiz günden bugüne her zaman çözüm üreten bir anlayışla hareket ettik. Bugün de bu doğrultuda burada sizlerle birlikteyiz. Amacımız güven vermek. İşlerimizi oy için değil hizmet için yapıyoruz. Hizmet üretmek için mali finans elbette gerekli. Sonuçta gelirimizin yüzde 70-80’e personel gideri ne gidiyor. Biz yerel yöneticiler verdiğimiz sözlerin dışında zamanla oluşan taleplere de çözüm üretmek zorundayız. Sancaktepe’de tüm imkan ve kaynakları halkımızın huzur ve refahı için kullanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Site esnafı da Başkan Döğücü’ye, altyapıya ilişkin sorunlarını anlattı. Esnaf, şiddetli yağmurlarda atık suların çekmeyen kanallar yüzünden geri teptiğini ifade etti. Esnaf, “Çevredeki özel okul yoğunluğundan kaynaklı trafik akışı, sokak geçişleri, parklanmalar ve kaldırımlar daha kullanışlı hale getirilmeli” dedi. Ara eleman sıkıntısı ve devlet destekleri konusunda da dert yanan esnaf, “Bizler gelişime açık bir esnafız ve ülke ekonomisinin bizim gibi üreten esnafa büyük ihtiyacı var. Zor şartlarda üretim yapıyoruz, devlet destekleri elbette var ama yeterli olmuyor. Yüksek katma değerli üretim yapan zanaat sahibi kalifiye personel zorlu hayat şartlarından dolayı hizmet sektörüne geçiş yapmak zorunda kalıyor ve patates soğan soymaya gidiyor ya da kuryelik yapıyor” şeklinde sorunlarını anlattı.

Programın son bölümünde Başkan Şeyma Döğücü, işyeri ruhsatı almaya hak kazanan esnafa ruhsatlarını takdim etti ve sitede incelemelerde bulunarak, bundan sonra esnafla daha sık biraraya geleceğini kaydetti. PERPİM Kooperatif Başkanı Necip Demirtaş ve yöneticiler Başkan Döğücü’ye teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.