2023 yılını 4,6 milyar dolarlık ihracatla kapatan, 250 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan mobilya sektörü, kalifiye eleman sorununun yanı sıra üniversite öğrencilerinin sektöre uzak olması nedeniyle yeni istihdam konusunda da sıkıntılar yaşıyor. Mobilya sektörünün Türkiye’deki en önemli lokomotiflerinden biri olan MODOKO, sektörün ileriye taşınması, istihdam sorununa çözüm oluşturmak; günün ve geleceğin en önemli konusu sürdürülebilirlik konusunda öncü olmak adına Doğuş Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.
Protokol kapsamında MODOKO’da açılacak AR-GE ve Tasarım Merkezi’nde sektörün gelişmesine mesleki katkı sağlanırken öğrencinin sektördeki yeri, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularının ele alınması amaçlanıyor. Açılacak atölye ile öğrencilerin teorik bilginin yanında pratiğini artırarak; malzemeyi tanıması, bir ürünün üretimindeki aşamaları kademe kademe öğrenmesi ve yapacağı tasarımda doğru malzemeleri kullanması sektöre mesleki konuda daha bilinçli iç mimar adaylarının yetişmesi hedefleniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, “Amacımız öğrencilerin mesleki yeterliliği olan kişilerden bilgi almaları ve kendilerini geliştirmeleri, okulları bittiğinde sektöre yabancı olmamalarıdır. Ayrıca Doğuş Üniversitesi’nde ilgili bölümlerde MODOKO içindeki firmalarımıza sektörel sertifika programları düzenleyerek, kaliteli hizmet anlayışını artırmayı amaçlamaktayız. Karşılıklı olarak ileri teknoloji alanları içerisinde Simülasyonlu Eğitim, Mesleki Eğitim, Tasarım, Geri Dönüşüm vb. eğitimlerle sektörümüzü ileriye taşımayı hedefliyoruz. Öğrencilerin MODOKO’da staj yapmalarını sağlayarak hem sektörle okurken içli dışlı olurken hem de okul sonrasında çalışma yerleri de hazır olacak. Uzun vadede ülke kalkınmasına faydası olacağını düşündüğümüz projemizin ilk adımını atmış bulunmaktayız. MODOKO’muza ve sektörümüze hayırlı olsun” dedi.