Öne Çıkanlar miting Fiat Ary Otomotiv kayıtları çeksiad tanıtım fimi çekmeköy chp adayı

Bu haber kez okundu.

Bora Kılıç ; Swiss Otel umurumda değil ben vicdanımın sesini dinledim

İBB Meclisi'nin mayıs ayı toplantılarının ikinci oturumu Saraçhane'deki başkanlık binasında, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında meclis toplandı.  İBB Meclisi'nde görüşülen gündem maddelerinden birisi de Swiss Otel arazisinin satışı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Beşiktaş'ta bulunan 63 dönümlük Boğaz manzaralı Swiss Otel arazisinin satışına onay verdi. Ak Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin 'evet' oyu verdiği oylamada, İYİ Partili meclis üyeleri Bora Kılıç ve Yakup Fındık ile CHP'li meclis üyeleri Özgür Öz ve Mehmet Ali Tüy, partilerinin grup kararlarına aykırı olarak 'hayır' oyu verdiler.

2009 yılında CHP’li 2 meclis üyesinin mahkemeye vererek iptal edilen satış 2022 yılında 4 meclis üyesine ışık oldu

2009 yılında Kadir Topbaş döneminde arazinin satışı için karar alınmış, ancak dönemin CHP'li belediye meclis üyeleri Serdar Bayraktar ve Hakkı Sağlam'ın açtığı dava sonucunda satış mahkeme tarafından iptal edilmişti.

İBB Emlak Müdürlüğü'nün hazırladığı teklif komisyonlar tarafından uygun bulundu. Turizm ve konut imarına sahip Boğaz manzaralı arazinin büyüklüğü 63 bin 584 metrekare. Tapuda; Topbaş döneminde iptal edilen satış sırasında İBB'nin şirketten aldığı parayı ödememesi nedeniyle 1.2 milyar TL'lik ipotek bulunuyor. Satış kararı AK Parti, MHP,CHP, İYİ Parti gruplarının oyları ile kabul edildi. Gruplarına karşı biz vicdanımızın sesini dinleyeceğiz diyerek İYİ Partili meclis üyeleri Bora Kılıç ve Yakup Fındık ile CHP'li meclis üyeleri Özgür Öz ve Mehmet Ali Tüy, partilerinin grup kararlarına aykırı olarak hayır oyu vermeleriyle birlikte işler değişti. Muhalefet şerhinin düşülmesiyle birlikte yine mahkeme yolunun açılması davayı takip eden vatandaşların yüzünü güldürdü.

“Kadir Topbaş döneminde alınan o para geri ödenmediği için milletin arsası yok parasına satılıyor”

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı “Bizim arkadaşlarımızın açtığı dava sonucu satış iptal edildi. Arkadaşlarımız çok iyi yaptı. İhalede rekabet oluşmamıştı. AKP o dönemde aldığı satış bedelini geri ödeseydi ortaya 1.2 milyar TL gibi bir ödenmesi gereken para ortaya çıkmayacaktı. Yanlış satış süreci ve İBB'nin aldığı parayı iade etmemesi nedeniyle bu noktadayız. Firma parasını alamadığı için dava açmıştır. Güncel değer, bir yıllık bütçenin yüzde 5'ine denk geliyor. Satılır mı bilmem. Ama rekabet ortamının oluşması için başkanımıza güveniyoruz. Hakkıyla yürümesi için elinden geleni yapacaktır. Açık ve şeffaf şekilde yürüyecek. Bizim bir çelişkimiz yok. Kadir Topbaş'a güvenmiyorduk ve haklı çıktık” dedi.

Bora Kılıç; Birileri otel odasından İstanbul boğazını izleyecek diye evet diyemeyiz

İstanbul’da her kesimin benimsediği bir isim olan Bora Kılıç neden ret oyu verdiklerini açıkladı. Çekmeköy Haber gazetemizin arayarak bilgi aldığı Bora Kılıç sözlerine şöyle devam etti ; Bizler anamızdan meclis üyesi olarak doğmadık ve öylede ölmeyeceğiz. Sayın genel başkanım Meral Akşener bize ; arkadaşlar söz konusu ne olursa olsun vicdanınızın sesini dinleyin demişti. Bizde arkadaşlarımızla birlikte öyle yaptık ve vicdanımızın sesi bize bu arsanın satılmasına hayır dememiz gerektiğini söyledi. Bu yerde doğmamış bebeğin hakkı var. 2009 yılında kim bu parayı almış ise gelsin parayı ödesin. Hiç kimse kusura bakmasın birileri deniz manzaralı otelinden İstanbul boğazını izleyecek diye biz evet diyemeyiz. Bu yer İstanbul halkının yeridir. Sahip çıkmakta bize düşer.

Bana Ak Partili arkadaşlar soruyorlar “Partinizde sorun yaşadınız mı diye”

Adı Adalet ve Kalkınma Partisi ama adaletten uzak olan bir partinin mensubu olan Ak Partili arkadaşlar bana soruyor. Grup kararına karşı oy verdin İYİ Partide sorun yaşadınız mı diye. Bende diyorum ki ismimizde adalet yok ama biz İYİ Parti ailesi olarak sayın genel başkanım Meral Akşener’inde dediği gibi adalet ve demokrasi adına kurulmuş bir partiyiz. Milletin yararına olan aykırı düşüncelerde bizler her zaman vicdanımızın sesini dinleriz ve gerekeni yaparız buda bizim ne kadar demokratik bir yapıda bu aziz millete hizmet ettiğimizi gösterir diyorum.  

Milyar dolarlık arazinin ucuza satılmasına engel olduk

Bu vesile 2033'e kadar sürecek üst kullanım hakkı devam ettiği için satış ihalesinde rekabet koşullarının oluşmayacağı, yatırımcıların başkasının kullandığı araziyi almak istemeyeceği, milyar dolarlık arazinin ucuza satılmasına neden olunacağı belirtildi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.