Çekmeköy Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki örnek projelerinden biri olan Sosyal Market’in ikinci şubesini Merkez Mahallesi’nde hizmete açtı. Bir çok temel ihtiyaç ürününü barındıran sosyal marketin açılışı; Belediye Başkanı Orhan Çerkez, CHP İlçe Başkanı Haydar Arslan, meclis üyeleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, STK temsilcileri ve Merkez Mahallesi Muhtarı Feride Çerkez’in katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Sevgili komşularım, değerli dostlar, bugün burada hep birlikte halk için yapılan çok güzel, anlamlı bir hizmetin açılışının heyecanını yaşıyoruz. Merkez Mahallemizde ikinci Sosyal Marketimizi açıyoruz. Hatırlarsınız, ilk Sosyal Marketimizi Soğukpınar’da açmıştık. O gün demiştik ki; Bu marketler komşularımızın yüzünü güldürecek. Bugün görüyorum ki ne kadar doğru bir iş yapmışız. İnsanımızın ihtiyacı olunca yan yana durması, dayanışması, paylaşması çok kıymetli. Bu markette ihtiyaç sahibi komşularımız gıdadan temizlik malzemesine, giyimden temel ihtiyaçlara kadar birçok ürünü ücretsiz şekilde alabilecek. Burada kimse mahcup olmayacak, kimse kendini yalnız hissetmeyecek” dedi.

“Burada güler yüz var, paylaşmak var, kardeşlik var” diyen Çerkez; “Bizim bir hayalimiz var: Çekmeköy’de herkesin yüzünün güldüğü, kimsenin yatağa aç girmediği, komşuluk ilişkilerinin güçlendiği bir ilçe oluşturmak. Bu sosyal marketler de o hayalin bir parçası. Sevgili komşularım, biz bu yola “Halkın belediyesi, halkın hizmetinde” diyerek çıktık. Bugün burada hep birlikte görüyoruz ki doğru yoldayız. Bu market sizin marketiniz. Kapısı herkese açık. Buradan içeri girerken gönlünüz rahat olsun, çünkü bu hizmeti siz hak ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

Çekmeköy Anahtar Parti Güven Tazeledi
Çekmeköy Anahtar Parti Güven Tazeledi
İçeriği Görüntüle

Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çerkez; “Emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza, destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Hadi gelin, el ele verelim, bu dayanışmayı büyütelim. Birlikte güçlü, birlikte umut dolu, birlikte daha güzel yarınlara… Hepinize katılımınız için teşekkür ediyor, yeni sosyal marketimizin Çekmeköy’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Merkez Mahalle Muhtarı Feride Çerkez, “Öncelikle mahallemize Sosyal Market’i kazandıran Orhan Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Burası sosyal yardım alan vatandaşlarımız için büyük bir hizmet. Komşularımız, hazır kolilerle yapılan yardımlar yerine burada kendi ihtiyaçlar doğrultusunda alışveriş yapabilecekler. Hem ilçemize hem de mahallemize çok yakıştı” dedi.

İlk şubesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatına dokunan Sosyal Market projesi, Merkez Mahallesi’ndeki yeni şubesiyle daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor. Belediye sistemine kayıtlı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, bu marketten kendi ihtiyaçlarına göre ürün seçerek temel gereksinimlerini karşılayabilecek.

Sosyal Market raflarında;
✔️ Temel gıda ürünleri (un, yağ, makarna, bakliyat vb.)
✔️ Temizlik malzemeleri (deterjan, sabun, şampuan vb.)
✔️ Çocuk ve yetişkin kıyafetleri
✔️ Ayakkabı, mont ve çeşitli giyim ürünleri
✔️ Özel günler için damatlık ve gelinlikler yer alıyor.

Yardımların paket olarak değil, bireylerin kendi önceliklerine göre seçebileceği şekilde sunulması, bu projeyi farklı ve daha etkili kılıyor. Böylece vatandaşlar, hem ihtiyaçlarını daha verimli bir şekilde karşılıyor hem de kendilerini daha değerli hissediyor.