Öne Çıkanlar Fiat Ary Otomotiv miting çeksiad tanıtım fimi çekmeköy chp adayı kayıtları

Bu haber kez okundu.

Psikolojik Danışman Duygu Dağdeviren Motivasyon Düşüklüğü'nü anlattı

MOTİVASYONUM DÜŞTÜ NE YAPMAYALIM ?

Alarmınız çaldı, ertele ertele olmuyor. Uyanmak zorundasınız. Bin bir zorlukla yataktan çıktınız, e gittiniz. Yapılacak bir ton iş birikmiş. Maillere bakılmalı, telefonlar çalıyor, patron hesap soruyor ya da ev işleri sizi bekliyor ama parmağınızı kımıldatasınız yok. Akşam çocuklara yemek hazırlanmalı. Sizinse tek bir hayaliniz var; battaniyenin altına geri dönmek. Huzursuzluk hissi kemiriyor, stres diz boyu. Hiç bir iş yapasınız yok. Nedir problem? İlham periniz nereye gitti? Motivasyonunuzu mu kaybettiniz? Kısaca motivasyon; bir şeyleri yapmak için veya başarmak için hepimizde bulunan iç duygudur. Zamanla, içinde bulunduğumuz şartlara bağlı olarak zirve yapabileceği gibi azalarak bize kendimizi güçsüz de hissettirebilir. Kendimizi güçsüz hissedince de başarısızlığa doğru ilerliyor oluruz. Böyle durumlarda vazgeçmemek, öz değerimizi unutmamak, potansiyelimizi farkında olmak çok önemlidir.

“Başarısızlıklardan başarı elde edin. Cesaretin kırılması ve başarısızlık, başarının en sağlam basamaklarından ikisidir.”

Dale CARNEGIE

Motivasyon bizim isteklerimizi ve ihtiyaçlarımızı kapsar. Motivasyonumuzu yönelteceğimiz durumu tetikleriz, yönlendiririz ve sürdürürüz. Örneğin; öğretmenler tarafından sıkça uygulanan bir yöntem olarak grup çalışması, motivasyon eksikliği yaşayan öğrencilere yardımcı olur. Sınıf gruplara ayrılır. Her gruba çalışacağı konu verilir ve verilen süre sonunda her grup kendi konusunun sunumunu yaparak diğer öğrencilere öğretmeye çalışır. Böylece her bir öğrencinin ilgisini yukarıda tutarak ders işlenir.

Motivasyon Yükseltmek İçin Öneriler

  • Doğa size iyi gelecektir, yürüyüş yaparak zinde kalabilir, motive olabilirsiniz.
  • Stres yaratan faktörlerden uzak durun.
  • Düzenli olun, zamanınızı iyi yönetin.
  • Rol model bulun. Başarılarını örnek alacağınız, saygı duyduğunuz bir rol modeliniz olsun. Çevrenizden bir kişi veya ünlü bir isim olabilir.
  • Müzik dinleyin. Müzik ve duygu durumu ilişkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
  • Uyku düzeninizi bozmayın. 6 saatten az, 8 saatten çok uyumamanız önerilmektedir.
  • Yazı yazın. Hedeflerinizi kağıda dökün. Böylelikle hedefleriniz somutlaşır, neler yapabileceğinize daha emin karar verirsiniz.
  • Kendinizi ödüllendirin. Hedefinize adım attığınızda veya başardığınızda kendinizi ödüllendirin. Bunu hak ettiniz.

Bütün bunları denediğiniz halde çocuğunuz veya kendiniz belirli bir konuda veya herşeye karşı motivasyon eksikliği yaşıyorsanız uzman yardımına başvurun. Psikoterapi, devamlılık isteyen ve psikolog kadar sizin de katılım göstermeniz gereken süreçtir. Böylelikle motivasyon eksikliğinizin sebebini üzerine uzman ile çalışabilir, hedeflerinize yeniden kararlılıkla ilerleyebilirsiniz.

Duygu Dağdeviren Kimdir?

Duygu Dağdeviren 9 Aralık 1993 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 2011 yılında Özyeğin Üniversitesi İngilizce psikoloji bölümüne kabul edildi. Üniversite eğitiminde “Kaygı Bozuklukları”, “Travma Sonrası Stres Bozukluğu”, “Uyum Problemleri”, “Depresyon” ve “Kişilik Bozuklukları” ile ilgili çeşitli çalışmalarda bulundu. Ayrıca, belediyelerde ergen bireylerle gönüllü çalışmalar yaptı. Özel bir psikolojik danışmanlık merkezinde uzun dönemli olarak stajını tamamladı. Bu sırada test uygulamalarında gözlemci olarak bulundu. Eğitim hayatı süresince Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın çalışmaları kapsamında 3 – 6 yaş çocuk grubuyla sınıf çalışmaları düzenledi. Sonrasında, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın projesi kapsamında çocuklarla çalışma eğitimi aldı. Ardından, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk onkoloji servisinde proje görevlisi olarak, çocuklarla duyusal ve motor aktivitelerini geliştirme çalışmalarında öncülük etti. Marmara Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitimine devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.