Konu ile ilgili açıklama yapan Çekmeköy MHP İlçe Başkanı Tahsin İnce “13 Ekim 2025 tarihinde su deposu bulunan Sultançiftliği mahallesi 637 parseldeki arsanın satılacağına dair bilgiler üzerine mahalle muhtarımız Engin Çelik ile görüşmemizin akabinde konuya önem göstereceğimizi ifade etmiştik” dedi.
HALKIN OLANI HALKA KALDI
Çekmeköy MHP İlçe Başkanı Tahsin İnce sözlerine şöyle devam etti” Çekmeköy MHP ilçe başkanlığımıza ziyaret ederek bizleri onurlandıran MHP Genel Başkan Yardımcımız Sn. İzzet Ulvi Yönter’e konuyu ilettiğimizde Milli Emlak Genel Müdürü ile görüşeceğini ifade ederek bu satışın iptal edilmesi gerektiğini söylemişti.
Bugün mutlu ve gururlu bir şekilde Çekmeköy'lü hemşerilerimize halkın olanın halkta kaldığının müjdesini vermek istiyoruz.
DESTEK VEREN DUYARSIZ KALMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ
"Bu süreçte desteğini esirgemeyen MHP Genel Başkan Yardımcımız İzzet Ulvi Yönter’e sahada bizzat konuya müdahil olan Belediye Meclis Üyelerimiz Alparslan Şahinoğlu, Cenap Yağmur ve MHP İlçe Bşk.Vekili Cüneyt Ilgın’a, Sultançiftliği Mahallemizin sesi olan muhtarımız sayın Engin Çelik’e teşekkür ederiz. Çekmeköy’de halkın olanını halka kalması için mücadele ettik" dedi.
MİLLİ EMLAK 2 Milyon 691.915 TL'ye SATIYOR, ALAN 25 MİLYONA SATIŞA İLANINA KOYUYOR
Milli Emlak'a ait olan 637 parsel üzerinde tarihi su kuyu ve deposu bulunan 368 m2 arsanın milli emlak tarafından 2.691.915 TL borca karşılık 23 Ekim 2025 günü satılması ve satışından sonra aynı gün 25 Milyon Liraya fırsat arsa başlığıyla satışa konulması bölge halkının büyük tepkisini çekmişti.
BU ARSA SATIŞ İLE İLGİLİ ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ'NİN HERHANGİ BİR İLGİSİ YOKTUR.
Çekmeköy Haber Gazetemizin de haberini yaptığını ve kamuoyunda sanki Çekmeköy Belediyesi bu arsayı satıyormuş gibi algılanmış olan arsa satışı ile ilgili Çekmeköy Belediyesi'nin herhangi bir ilgisi ve alakasının olmadığını Çekmeköy halkı anlamış oldu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satış yapılan ve aynı zamanda yine Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışı iptal edilen arsa ile ilgili 2 Milyon 600 Bin TL'ye alınıp 25 Milyona satış ilanı konulan yer ile ilgili satış iptal oldu ama kamu zararı göz önünde bulundurulduğunda buna çanak tutanlara yasal süreç başlayacak mı onu da hep birlikte göreceğiz ve bu işinde takipçisi olacağız.





