Öne Çıkanlar Atanamayan Uzmanlar Derneği Kadın Kollari İl Başkanları Açıklama Yaptı 14ÇK Cumartesi büyük gün.. arıza Ümraniye

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy Sivaslılar Derneği’nde yüksek tansiyonlu ve hararetli kongre..

6. olağan genel kurulunu gergin ve tartışmalı bir atmosferde gerçekleştiren Çekmeköy Sivaslılar Derneği, mevcut başkan Yücel Aydın ve yönetimiyle yola devam etme kararı verdi. Önceki dönem başkan ve kuruculardan Şerafettin Turan ve Lütfü Tiryakioğlu ile diğer bazı hemşerilerin kongrenin yapılış şekli ve yeni üye kayıtlarına yönelik bazı sert eleştirileri kongrede zaman zaman gerginlikler yaşanmasına neden oldu. İlk başta mevcut başkan Yücel Aydın ile Lütfü Tiryakioğlu’nun adaylık için liste çıkarması beklenen kongrede Tiryakioğlu ve ekibinin salonu terk etmeleri sonucu tek listeye düştü. Divan Başkanı Kemal Özer’in tek liste olması sebebiyle katılımcı üyelerin onayıyla yaptığı açık oylamada mevcut başkan Yücel Aydın’ın listesi oybirliği ile göreve seçildi.

ÇekmeköyBelediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Yıldırım, AK Parti İlçe Başkan Av. Akın İlhan, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Haydar Arslan, İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Hasan Keleş, Sivaslı meclis üyeleri Cemil Özdemir, Azif Fidan ve Nuray Tak, muhtarlar Feride Çerkez ve Metin Çoban, çeşitli STK temsilcileri ve davetlilerin katıldığı kongre; Mehmet Muaz Uzun’un açılış konuşması ile başladı. Kongre divan heyeti teşekkülünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti. Kongrede geçmiş dönem yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile gelir-gider bilanço ve yeni dönem tahmini bütçesi okunarak oybirliği ile onandı.

Sivaslı hemşerilere hitaben bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Yıldırım, şehir dışında olması sebebiyle kongreye katılamayan Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in selamlarını iletti. Ülkemizin dört bir yanındaki tüm hemşerilerle olduğu gibi Sivaslı hemşerilerle de her zaman dayanışma ve birlik halinde olduklarını kaydeden Yıldırım, Sivaslılar’ın belediye meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında 5 meclis üyesi ile temsil edilmesinin hemşeriler adına gurur verici bir tablo olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Kongrenizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Kongre sonrası bir teşekkür konuşması yapan Başkan Yücel Aydın, eleştirilere de yanıt verdi. Kongre kararını yöneticilerin büyük çoğunluğu ile aldıklarını ve karar defterinde imzaladıklarını kaydeden Aydın, kendisinin çocukluğundan itibaren Çekmeköy’de, Ümraniye’de, Sancaktepe’de ve Üsküdar’da sosyal, siyasal ve ticari yaşamın içerisinde olduğunu ifade etti. Çekmeköy’de büyük ticari yatırımları olduğunu anlatan Aydın, “Aslanlar gibi Sivaslıyım, aslanlar gibi Çekmeköylüyüm” dedi.

Kendisi için aslolanın Sivaslı hemşerileri ile dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma olduğunu söyleyen Aydın, kongrede yaşanan tatsız durumlardan dolayı katılımcılardan özür diledi ve birlik, beraberlik mesajları verdi.Aydın; “Gönülleri güzel olan yürekleri Sivas sevdası ile çarpan Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ımızın gönül insanları, Sivaslılar adına Sivaslılar’ın birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, her zaman çıtayı yükselterek taşıyan sizlersiniz. Onun için ben çok kıymetli hemşerilerimle her zaman gurur duydum, gurur duymaya da devam ediyorum” dedi.

“Sivaslılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin omurgası ve çimentosudur” diyen Aydın,görev aldığı bir çok sivil toplum kuruluşunda vatana, millete ve topluma faydalı işler yapmak için mücadele ettiğini söyledi. “Bu makamların hepsi gelip geçici” diyen Aydın, “Önemli olan dostluklarımız ve birlikte başardıklarımız” dedi. Aydın, yeni dönemde Çekmeköy’de daha fazla Sivaslı hemşeriye ulaşıp, daha fazla hemşeriye dokunacaklarını ve Sivaslılar’ın dayanışmasını daha da büyüteceklerini anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner44

banner43