Öne Çıkanlar Gökan Göz ; Araç kiralarken sözleşmeye dikkat edin senet imzalamayın Seyfettin Yıldırım ; Çekmeköy için vizyon projelerini açıkladı Diş Hekimi Ecem Özçelik ile Çocuklarda diş travmasını konuştuk Ümraniye Belediyesinin düzenlediği yarışmaya 330 okçu katıldı Hüseyin Avni Sipahi ; Basın mensuplarına projelerini ve A TAKIMINI tanıttı

Bu haber kez okundu.

Türk Milli Sporcudan Rusya’da Tarihi Başarı..

4-8 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik, spor dünyasının gözde disiplinlerinden biri olan SatrançBoks'un uluslararası platformda görkemli bir temsilini barındırdı. Bu önemli turnuvada, Türk temsilcimiz Doğukan Çınar, 85 kilogramlık kategoride yarışarak büyük bir başarıya imza attı.

Doğukan Çınar, zorlu mücadelelerin yaşandığı turnuvada Rus rakipleri Kuznetsov Maxim ve Daniil Solovyov ile karşı karşıya geldi. Zeki ve çevikliği ile tanınan Türk sporcu, Kuznetsov Maxim'i 4. boks raundunda teknik nakavt ile mağlup ederken, Daniil Solovyov'u 5. satranç raundunda şah mat yaparak galip geldi. Bu üstün performansıyla SatrançBoks branşında birincilik unvanını elde etti.

Turnuvada birinci olarak elde ettiği başarı, Doğukan Çınar'a aynı zamanda şampiyonluk kemerini de kazandırdı. Türk bayrağını gururla dalgalandırarak İstiklal Marşı'nı okutan Çınar, bu büyük zaferiyle Türkiye'yi gururlandırdı.

Doğukan Çınar, başarısının ardından şunları söyledi: "SatrançBoksu, dünyaya Türklerin zekasını ve çevikliğini kanıtlayabileceğimiz bir spor alanı. Bu alanda başarılı olmak, benden sonra gelecek Türk sporcularına kapı açtığımı düşünüyorum. Bu zaferi elde etmemdeki en büyük destekçilerim olan Boks Antrenörüm Furkan Derbazlar, Satranç Antrenörüm Devran Dağhan, ayrıca antrenman ve takım arkadaşlarıma ve destekleri için Rıdvan Akcan, İbrahim Karaarslan, İhsan Türkmen, Merih Özügüzel, Fidan Aydın, Murat Haksal teşekkür ediyorum."

Doğukan Çınar'ın bu büyük zaferi, hem Türk sporunu hem de satrançboks disiplinini daha geniş bir kitleye tanıtmak ve uluslararası arenada başarılar elde etmek için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.