Öne Çıkanlar miting Fiat Ary Otomotiv kayıtları çeksiad tanıtım fimi çekmeköy chp adayı

Bu haber kez okundu.

Türk Askeri Afrin'de umut oluyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) ile ÖSO, Afrin’deki terör hedeflerine yönelik ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nı aralıksız sürdürüyor. Operasyonun 7’nci gününde öldürülen terörist sayısı 343’e ulaştı. TSK ile ÖSO Afrin’e ilerledikçe, PKK/PYD’nin mevzilerini terk etmeye başladığı belirtiliyor. Türkiye sınırına 3 kilometre uzaklıkta bulunan Afrin’e bağlı Adamanlı Köyü’nde yaşanan yoğun çatışmaların ardından köy kontrol altına alınmıştı.

AA'nın haberine göre; Adamanlı Köyü’nde sivillerin can güvenliğinin sağlanmasının ardından Mehmetçik, evlerine dönen köy halkına gıda yardımında bulundu. TSK mensubu doktorlar köylüleri sağlık kontrolünden de geçirdi.

"DUYDUK Kİ TÜRKİYE GELMİŞ"

Yoğun yağış nedeniyle yolları çamurla kaplanan köyde, evlerdeki çatışma izleri göze çarpıyor. Teröristlerin zor kullanarak girdikleri evlerde birçok mevzi oluşturup duvarlarda açtıkları deliklerden TSK unsurlarına saldırdığı köyün Mehmetçik tarafından örgüt mensuplarından temizlemesinin ardından bazı aileler de evlerine döndü.

Mehmetçik evlerine dönen ailelere gıda yardımında bulunurken, askeri doktorlar köy sakinlerini sağlık kontrolünden geçirdi.

Köyün teröristlerden temizlenmesinin ardından evine yeniden kavuşan 70 yaşındaki Hüseyin Bilal Seyidu, Türk askerlerine teşekkür etti.

Teröristlerin olduğu dönemde evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Seyidu, zor günler geçirdiklerini belirtti. TSK'nın köylerine geldiğini duyduktan sonra hemen döndüklerini belirten Seyidu, "Duyduk ki Türkiye gelmiş, ben de Türkiye'nin yeğeniyim, keyiflendim hemen evime döndüm. Çok memnunuz. Bize her şeyi sağlıyorlar. Keyfimiz yerinde." diye konuştu.

"BİZLER SİZLER İÇİN BURADAYIZ"

Köyün teröristlerden temizlenmesini sağlayan birliğin komutanı da aileleri ziyaret etti.

Sohbet ettiği ailelerin sorunlarını dinleyen birlik komutanı albay, "Bizler sizler için buradayız. Sizler bizlerin emanetisiniz. Bir sıkıntınız olduğunda, yemek, ilaç, giyecek gibi, mutlaka haberimiz olsun. Biz burada Türk Silahlı Kuvvetleri olarak emanetimizi sonuna kadar koruyacağız. Güzel şeyler olacak Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

Adamanlı Köyü’nde yaşanan çatışmalarda 5 ÖSO mensubunun yaralandığı, 30 PKK/PYD’li teröristin ise etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

İŞGAL KULELERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Afrin’e 20 Ocak’ta başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamında güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ele geçirilen mevzilerde, Irak işgalinde Amerikalılar tarafından kullanılan işgal kulelerinin benzerleriyle karşılaşıldı. PKK’lılar tarafından kullanılan işgal kulelerinin beton bloklardan oluştuğu ve 2-3 saat gibi kısa sürede inşa edilebildiği belirtildi.

mynet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.