Öne Çıkanlar Çekmeköy Birey Kurs yaz kampı çekmeköy firma rehberi 3. Kadın Eli Kadın Emeği Festivali Sancaktepede açıldı çekmeköyde microblading elektrik

Bu haber kez okundu.

Armutlu Belediyesi Kadına, Çocuğa ve Hayvan Şiddetine hayır temasını sokak duvarlarına işledi

Türkiye'nin turizm kenti Yalova Armutlu Belediyesi şiddete dikkat çekmek adına önemli bir projeye imza attı. Proje kapsamında sokak duvarları "şiddete hayır"  görsel çalışmaları ile donatılmaya başlandı. 

İstanbul’a en yakın turizm bölgelerinden olan Yalova Armutlu’da artık sokak duvarları şiddete hayır temaları ile boyanıyor. Armutlu belediye başkanı Mustafa Tokat “Çok güzel bir çalışma oldu. Bu konuda en büyük destek ise halkımızdan geldi” dedi. 

Sözle şiddete hayır demek olmaz

Armutlu belediye başkanı Mustafa Tokat sözlerine şöyle devam etti ;Türkiye'nin önemli sağlık ve tatil turizmi bölgesi olan Armutlu Belediyesi olarak, son zamanlarda artış gösteren kadına, çocuğa ve hayvana yönelik şiddete tepkisiz kalmamamız gerektiğini düşünerek bu anlamlı çalışmaya imza attık. Sokaklar aslında bizlerin yaşamımızın bir parçası. Armutlu’nun bazı bölgelerinde tespit etmiş olduğumuz duvarlara şiddete hayır konulu tema çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. 

Şiddete hayır diyerek ilçemiz duvarlarına görsel sanatı işliyoruz

Şimdilik pilot bölgede başlayan çalışmaların tüm sokaklara uygulanacağını vurgulayan Mustafa Tokat  "tatil için tercih edilen beldemizi bu yolla güzelleştirirken, şiddeti de yok etmeye çalışarak görsel sanatı ise bölgemizde bulunan halkımızın yoğun olduğu duvarlara işlemiş oluyoruz" Şeklinde sözlerini tamamladı.

Özellikle yaz aylarında ülkenin çeşitli illerinden gelen tatilcileri ağırlayan Armutlu Belediyesi, sokaklardaki duvarlara görsel zenginliğinde katıldığı resimlerle 'şiddete hayır' bilinci yarattı. Görsel Sanat Öğretmeni Sinan Bozkurt ve Armutlu belediyesi mühendislerinden Tuğçe Soyaslan tarafından proje hayata geçirilerek Armutlu sokaklarından dünyaya “Çocuğa ve Hayvan Şiddetine Hayır” mesajı verilmiş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.