Öne Çıkanlar çekmeköy açılış Uzman Onbaşı Emre Baysal intihar Sancaktepe

Bu haber kez okundu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Yeğin; “Burası halkın meclisi..”

31 Mart seçimlerinin ardından yeni başkan Alper Yeğin’le yeni bir dönemin başlangıcını yapan Sancaktepe Belediyesi’nde değişim, dönüşüm ve yenileşme süreci devam ediyor. 4. seçim dönemi 1. seçim yılı mayıs ayı toplantılarını Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Alper Yeğin yönetiminde gerçekleştiren belediye meclisine muhtarların da katılarak talep ve önerilerini dile getirmesi ile belediye meclislerinde bir ilk yaşandı. Muhtarların meclis toplantısına meclis üyesi sıralarından katılıp, kürsüde konuşmasını meclis usul ve esaslarına aykırılık olarak değerlendirip karşı çıkan AK Parti’li muhalefet meclis üyelerine yanıt Başkan Alper Yeğin’den geldi.

“Burası halkın meclisi. Muhtarlarımız da halkın birer temsilcisi olarak aramızdalar ve sadece duygu, düşünce ve taleplerini dile getirmektedirler” diyen Başkan Yeğin; “Mahalle muhtarlarımızın da meclisimize katılmaları yerel açıdan çok kıymetli. Muhtarlarımız halkın hür iradesi ile seçtiği en meşru kurum. İlçemizdeki demokratik sürece katkı sundukları için muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Sonuçta meclisimizin işleyişinde ve karar verme yetisinde muhtarlarımızın bir dahili yok. Muhtarlarımızın meclise katılarak halk adına konuşmasında bir sıkıntı görüyorsanız bütün yasal yollarınız açık istediğiniz yere başvurabilirsiniz” dedi.

Yine AK Partili meclis üyelerinin ‘Jakuzi’ tartışması başta olmak üzere çeşitli konulara ilişkin eleştirilerine de yanıt veren Başkan Yeğin, “Sonuçta jakuzi meselesi tamamen bizim dışımızda gelişti ve siyasiler tarafından köpürtülerek büyütüldü. Kaldı ki jakuzi ayıp bir şey de değil ve dolayısıyla burada ne kınanacak ne de özür dilenecek bir durum görmüyorum. Burada asıl mesele jakuzi tartışmalarının gölgesinde bırakılmak istenen Sancaktepe’nin geleceğinin büyük bir borç yükü altında bırakılması ve bu batak durumun tarafımıza devir edilmesi meselesi olduğunu düşünüyorum. 15 yılda Sancaktepe’ye yapılan kamu bina ve tesislerin tamamının ederi 2 milyar lira değilken, bize 2 milyar lira borç bırakıldı ve şimdi bizler Sancaktepe adına bu borcu ödemekle mükellefiz” şeklinde konuştu.

Partiler adına gündem dışı söz alan tüm meclis üyelerinin kürsüde duygu ve düşüncelerini süre sınırı olmadan dile getirdiği meclis oturumunda Başkan Yeğin, “Benim de meclis üyeliği yaptığım geçmiş dönemlerde görmediğimiz bu demokratik ortamlara alışacaksınız. Meclis üyesi arkadaşlarımdan tek ricam mümkün olduğunca Sancaktepe’yi ilgilendiren konuları bu kürsüye taşımaya gayret edersek daha verimli olabiliriz” dedi. “Hep birlikte yaşadığımız bu kenti yine hep birlikte yönetmemiz gerekiyor” diyen Başkan Yeğin, “Sorunları ve sıkıntıları birlikte çözmemiz, önemli kararları birlikte almamız ilçemiz adına en hayırlısı olacaktır” şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı Emre Yılmaz’ın da katıldığı Sancaktepe Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısında 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı’ndan seçildikten sonra AK Parti’den istifa eden MHP’li Hakan Şahinoğlu, Tuncay Bal ve Mehmet Aslan kendi grubunu kurarken yine AK Parti’den istifa eden meclis üyesi Osman Tüfekçi de Büyük Birlik Partisi’ne geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.