Öne Çıkanlar çekmeköy de hırsızlık Ümraniye Firma Rehberi Şehidi Çekmeköy CHPnin güçlü aday adayı Seyfettin Yıldırım adaylık müracaatını yaptı Çekmeköy de G5 selülit masajı

Bu haber kez okundu.

8. Sancaktepe Kitap Fuarı açıldı

Sancaktepe Belediyesi tarafından bu yıl 8.'si gerçekleştirilen Sancaktepe Kitap Fuarı'nda bu yıl da bir çok yazar ve şair okurlarıyla bir araya geldi. Sekizincisi düzenlenen Sancaktepe Kitap Fuari, Samandıra Saat Kulesi Meydanı'nda ziyaretçilerine kapılarını açtı.

100 kitap evinin bulunduğu fuara vatandaşların ilgisi yoğun oldu.  Fuar'ın açılışını Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü yaptı. Stantların gezen Belediye Başkanı Döğücü çocuklara kitap alarak hediye etti.

Kitap fuarlarının bilgi paylaşımı için etkin yollardan biri olduğunu belirten Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “İlk emri ‘Oku’ olan dinin mensuplarıyız.  Okumanın ne kadar önemli olduğunu buradan anlayabiliyoruz. Dolayısıyla kitap okumanın gelişmesini, artmasını gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının çok arzu ediyoruz.  Kitap fuarının her yıl düzenli olarak yapacağız. Büyük bir organizasyon. 100 tane yayın evimiz burada.  Ve her günde en az ikişer tane olmak üzere yazarımız kitap imzalamaya gelecek. Kitap hayattır, nefestir” dedi.

Polisiye roman yazan Dilruba Yıldız, “Kitabım polisiye bir roman. 17 yaşındayken yazdım. Şu anda 19 yaşındayım. Çeşitli birinciliklerim var. İstanbul ve Türkiye’de.  Bu da polisiye romanım. Türk bir ajanın yurt dışı maceralarını anlatıyor. Şu anda ikinci baskın.  Bin adet basılmıştı” şeklinde konuştu.

İran’daki anılarını kaleme alan Özcan Karakuş ise, “Öncelikle bizleri burada misafir eden Sancaktepe Belediye Başkanımız sayın Şeyma Döğücü’ye teşekkür ederim. Ben bu kitabımı Ortadoğu gezilerimden en son İran’a gitmiştim. İran’a 40 milyon üzerinde Türk soydaşımız var. Onların bizlere karşı olan misafirperverliğini kaleme almıştım” ifade etti.

KİTAP FUARI 10 GÜN SÜRECEK

29 Eylül Pazar günü sona erecek olan Kitap Fuarı'nı kitapseverler 10 gün boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret etme fırsatı bulabilecek. Kitapları sevdirmek, kitap okuma bilincini yerleştirmek, kitapseverleri yazar, şair ve yayınevleri ile buluşturmak amacıyla düzenlenen kitap fuarında ziyaretçiler; okul kitapları, test kitapları, çocuk kitapları, edebiyat, bilim, sanat ve fikir kitapları olmak üzere her yaşa ve her tarza hitap eden kitap ve yayına ulaşabilecek.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.