Öne Çıkanlar leylek oto ekpertiz Beyaz Saray Davet Ve Balo Salonu çekmeköy engelliler kulübü cinayet

Bu haber kez okundu.

Prof Dr Tayfun Apuhan |SİNÜZİT VE ENDOSKOPİK SİNÜS AMELİYATLARI

Sinüzit burun çevresinde bulunan sinüslerin mukozalarının iltihaplanmasıdır. Sinüs mukozası burun mukozası ile devamlılık gösterdiğinden sinus iltihaplanması genellikle burun boşluğu mukozasını da etkilediğinden sinüzit terimi yerine rinosinüzit terimi kullanılmaktadır.

Sinüzit anatomik yapıya, yaşam tarzına ve çevresel faktörlere bağlı olarak birçok nedenle ortaya çıkabilmektedir.

İlaç tedavisine cevap vermeyen sinüzit durumlarında ameliyat yapılmalıdır. Bu ameliyatlar hem lokal hem de genel anestezi ile yapılabilir. Başarılı bir ameliyat için genel anestezi tercih edilmelidir.

Burun çevresindeki sinüslerin bulunduğu bölgelerin anatomik olarak dar ve karmaşık olması; beyin, gözler, görme sinirleri, gözyaşı kanalları, şah damarları gibi önemli organ komşulukları nedeniyle bu bölge ameliyatlarının oldukça hassas olduğunu göstermektedir.

Endoskopik uygulamalar; Kulak burun boğaz hastalıklarınının teşhis ve tedavisinde, yaygın olarak kullanılır hale gelmiş ve bir çok uygulamada geleneksel yaklaşımların yerini almıştır.

Cerrahiyi gerçekleştirecek cerrahın bu konudaki öngörü ve deneyimi ile uygulama merkezinin teknik olanaklarının varlığı çok önemli belirleyiciler olduğu unutulmamalıdır.

Sinüzitten tümör cerrahisine kadar her tür burun ve sinüs ameliyatını dışarıdan kesi yapılamdan ve endoskop kullanarak yapmak mümkündür. Çok ileri olgularda bilgisayar destekli cerrahi navigasyon teknolojisinin kullanılması; ameliyatın başarı oranını artırmaktadır. Ayrıca ameliyat sırasında ulaşılması zor olan hastalıklı bölgelere ulaşabilmeyi kolaylaştırmakta ve ameliyat sırasında istenmeyen problemlerin oluşmasını belirgin olarak azaltmaktadır.

Ameliyat sonrası tampon kullanılmaması, dışarıdan görünen kesi olmaması ameliyat sonrası ciddi bir kozmetik avantaj sağlamaktadır. Böylece yara iyileşmesi daha hızlı olmakta ve hastalar çok daha kısa sürede sağlıklarına kavuşabilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.