Öne Çıkanlar Adalar koku araç ekmek badana

Bu haber kez okundu.

Hafriyat dehşeti tam gaz

İnşaat alanlarının her gün arttığı İstanbul'da hafriyat kamyonları dün yine terör estirdi. Çekmeköy ve Eyüp'te hafriyat kamyonlarının karıştığı iki kazada 14 kişi yaralandı. Şile Otoyolu Ömerli Kavşağı'nda Kaan Aslan'ın kullandığı hafriyat kamyonu, önünde seyreden İsmail Ertan'ın yönetimindeki kamyonla çarpıştı. Bu sırada aynı yönde seyreden hafriyat kamyonu sürücüsü Önder Gülcen, kaza yapan araçlara çarpmamak için bariyerlere girdi. Zincirleme kazada 2 sürücü yaralandı. Kaza nedeniyle Şile Otoyolu'nda trafik yoğunluğu yaşandı, bazı hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kamyonların vinç ile yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü. Sürücü Önder Gülce "Önümdeki araçlar büyük bir gürültü ile çarpıştı. Bir anda kendimi refüjde buldum" dedi. Eyüp'te ise hafriyat kamyonuyla İETT otobüsünün çarpışması sonucu 12 kişi yaralandı. Akpınar Köyü yolu üzerinde Abdurrahman Güzelsu'nun idaresindeki kum yüklü hafriyat kamyonuyla karşı istikametten gelen Mehmet Erol hakimiyetindeki İETT otobüsü çarpıştı. Kazada 12 kişi yaralanırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İstanbul'da 2016 yılında 19 kişi hafriyat kamyonları yüzünden can vermişti. Bu yıl ise Kadıköy'de iki genç, Sultangazi'de bir kız öğrenci ve Sarıyer'de 5 yaşındaki bir çocuk harfiyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmişti.

ARA YOLLARDA HIZ YAPIYORLAR

Şantiye alanlarının çoğaldığı İstanbul'un yeni sorunu, her ay 5 milyon ton ağırlığında çıkan hafriyat ve hafriyat kamyonlarının neden olduğu ölümler. Hafriyat kamyonu şoförleri, kasislere ve trafik ışıklarına yakalanmamak için bir arabanın bile zor geçeceği ara sokaklara girip hız sınırlarını aşarak insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Yaptıkları sefer başına ücret alan kamyon şoförlerinin, kuralları göz ardı ederek neden oldukları trafik terörü ise her geçen gün artıyor.

RÜŞVET OPERASYONUNDAN SERBESTLER

İstanbul'da 24 Temmuz'da gözaltına alınan ve kentin bazı bölgelerinde kamyon ile mikserlerin ağır tonajlı yük taşımalarına ve yasak olan saatlerde trafiğe çıkmalarına izin vererek rüşvet aldıkları ileri sürülen 79 polis memurunun da aralarında bulunduğu 148 kişinin işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 13'ü savcılık talimatıyla, 135'i adlı kontrol şartıyla mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak: Karar Gazetesi

 

 

Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.