Öne Çıkanlar anneler günü Merhamet Ve Adalet Yarışması Gazi Çekmeköy Ak Partide; Kılıçlar Çekiliyor mu? 2019 yerel seçimlerinde aday adayları kimler ? Çekmeköy Tapu Müdür gitti meydan ayakçılara kaldı

Bu haber kez okundu.

Ümraniye Belediyesi Daha Yeşil Bir Çevre İçin Çalışıyor

Geçtiğimiz aylarda Ümraniye Belediyesi, ilçe genelinde geri dönüşüm atıklarını bünyesinde kurduğu bir ekiple toplamaya başlamıştı. Ümraniye Belediyesinin yürüttüğü bu çalışmada; 15 kamyon, 2 adet seyyar damper kamyon, 3 adet denetim aracı olmak üzere toplam 20 araç ve 40 personelle ilçe genelinde her gün 550 noktadan 35 ton geri dönüşüm atığı toplanıyor. Bu çalışmalar kapsamında toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırmakla günde 600 çam ağacına hayat vererek bir açıdan ülkenin akciğerlerine sahip çıkılıyor.

Ümraniye Belediyesi ekipleri tarafından toplanan ambalaj atıkları, toplama-ayırma tesisine götürülüp, burada, ayırma bantlarında türlerine göre ayrıştırıldıktan sonra preslenip balyanarak geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Bu çalışmalar neticesinde çöp depolama sahalarına giden atıklar azaltılarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor, geri dönüşebilir atıklar ekonomiye kazandırılarak, toplama maliyetlerinin düşürülmesinin ardından hammadde tasarrufu sağlanmış oluyor.

Tüm bu işlem süreçleri Ümraniye Belediyesi’nin kendi personeli tarafından gerçekleştiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.