Öne Çıkanlar çekmeköy de hırsızlık Ümraniye Firma Rehberi Şehidi Çekmeköy CHPnin güçlü aday adayı Seyfettin Yıldırım adaylık müracaatını yaptı Çekmeköy de G5 selülit masajı

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy Belediyesi’nin 2020 bütçesi 270 milyon tl

Çekmeköy Belediyesi Ekim Meclisi 3. Birleşimi’nde, Çekmeköy Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi görüşüldü. Meclis Birinci Başkan Vekili Şenol alan tarafından yönetilen birleşimde yapılan oylamada 270 milyonluk 2020 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Oylamadan sonra teşekkür için söz alan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “10 yıldır bu şehre ayrımsız hizmet ettiğimiz için Çekmeköy halkı bize üçüncü dönemi de emanet etti. Bu şehre onlarca okul, 30’a yakın sağlık merkezi kazandırdık. Metronun ilk ihalesi Tepeüstü’ne kadar yapılmıştı, gidip görüşerek o ihaleyi iptal ettirdik, metroyu Çekmeköy’e getirdik. Bunda yüzde yüz bu kardeşinizin emeği var. Devlet hastanesinin yapımı için Sağlık Bakanlığı’nı ikna ettik, projeler hazırlandı. Son aşamaya gelindiğinde yüksek gerilim hattı nedeniyle hastanenin yapılışı tehlikeye girdi. Bunun için de kalktık Enerji Bakanlığı’na gittik. Çok zor olan bir şey yaptık ve bu hattın taşınması iznini aldık ve tüm masrafları üstlenerek yüksek gerilim hattının yerini değiştirdik. İBB’nin ve merkezi hükümetin ilçemize yatırım yapması kendi kendine olmuyor, biz ihtiyaçlarımızı talep ediyoruz, arsa tahsisi yapıyoruz,” dedi.

Başkan Poyraz, sözlerine şöyle devam etti: ”Aynı şekilde ilçemize onlarca okul kazandırdık. Siz yapmadınız, bağışçılar yapıyor diyenlere şunu söylüyorum. O bağışçıların bulunması, bağışa teşvik edilmesi, okul yapımı için belediye arsasının tahsisi bunlar emek sayılmıyor mu? Biz bu yöntemle devletin hesabından bir kuruş çıkmadan bu şehre okullar kazandırdık, bu çok kıymetli bir hizmet değil mi? Allah’a şükür Çekmeköy halkı hiçbir ayrım yapmadan, tek derdimizin Allah rızası olduğunu, vatandaşlarımızdan dua almak için çalıştığımızın, tüm samimiyetimizin farkında. Sosyal medya sayesinde, herkesin hemen her şeyden haberi olduğu bu dönemde, halkımız üçüncü kez bizi bu göreve layık gördü. Biz 31 Mart yerel seçimlerinde muhalefet partilerinden de oy aldık. Bu sorumluğumuzu daha da artırdı. Bu yıl da tüm enerjimizle çok çalışacağız ve önümüzdeki dönem adayımıza başarılarla dolu bayrağı teslim edeceğiz,”

Tasarruf yapıp sosyal yardıma dönüştürüyoruz

Başkan Poyraz konuşmasının devamında, “Belediye kaynaklarının 1 kuruşunu bile israf etmeme talimatımız var. Ben kendi odamda gündüz ışıkları yakmıyorum, mesai arkadaşlarıma da bu konularda hassas olmalarını söylüyorum. Ekibim şahit olarak burada, kim bu belediyenin bütçesinden bilinçli olarak yanlış bir şey yaparsa çocuklarınızdan çıkar diyorum her zaman. Biz, büyük küçük demeden israftan kaçınıyor, o paraları sosyal yardım olarak, yatırım olarak Çekmeköylüler için harcıyoruz,” dedi.

11 Yılda Meclise hiç borçlanma getirmedik

Başkan Poyraz, “Bugün geçmiş dönemde bu şehre birlikte hizmet ettiğimiz muhalefetten arkadaşlarımız da burada. Onlar da çok iyi biliyor ki 11 yıldır bu meclise hiç borçlanma yetkisi talebi ile gelmedik. Hatta, 2017 bütçemizden artırarak o yılı kapattık. Araştırın bakın, bizim gibi borçlanma yapmayan kaç tane belediye var,” dedi.

Konuşmasının sonunda oylamaya katılan tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Poyraz, terörle mücadele kapsamında başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere dua ederek, “ 4 koldan terörle mücadele eden kahraman ordumuza başarılar diliyor, Mehmetçiklerimizin sağ salim yuvalarına dönmeleri için dua ediyoruz,” dedi.

Çekmeköy Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.