Öne Çıkanlar karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli Değer Otizm Derneği

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy Belediyesi 2020-2024 stratejik planı meclisten geçti

Çekmeköy Belediyesi’nin 2020-2024 yılları için hazırladığı projeleri içeren Stratejik Plan ve 2020 Yılı Performans Programı Çekmeköy Belediyesi Ekim Meclisi’nde görüşüldü.

Meclis Birinci Başkan Vekili Şenol Alan’ın başkanlık ettiği Ekim Meclisi ikinci birleşiminde, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar meclis üyelerine 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 Performans Programı hakkında bilgi verdi. Paydaşlarla birlikte hazırlanan stratejik planda 5 ana bölümde 19 hedefe ulaşılmanın hedeflendiğini anlatan Başkan Yardımcısı Coşar, bu vesile ile belediyenin 270 milyon liralık bütçesinin de paydaşlarla birlikte yönetildiğine dikkat çekti.  Başkan Yardımcısı Coşar konuşmasında şunları söyledi: ”Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu planları hazırlamak için birçok belediye firmalardan ücretli danışmanlık alıyorlar. Biz, belediyenin içindeki personelimizle bu planı hazırladık. Hatta kamu kurumlarına hiç borcumuz olmadığı için Marmara Belediyeler Birliği’nden ödül olarak ücretsiz olarak bir hocamız gelip ekibimize eğitim verdi. Stratejik plan mevzuatına uygun olarak hazırladığımız 5 yıllık planda, belediye bütçemizi verimli kullanarak Çekmeköy’e vereceğimiz hizmetler yer alıyor. Üçüncü dönem hedeflerini içeren bu planı; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri ve anketler yoluyla vatandaşlarımızla yapılan istişareler sonucunda birlikte hazırladık,” dedi.  

CHP Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Ünal Bellek, planı incelediklerini kendi önerilerinden de yer verilenler olduğunu fakat tüm önerileri göremediklerini söyledi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın seçim vaatlerinden de bazılarını planda göremediklerini söyleyerek, grup olarak plana ret oyu vereceklerini açıkladı.

Grup Başkan Vekili olarak AK Parti adına söz alan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, 270 milyonluk belediye bütçesinin personel giderleri çıkarıldıktan sonra geriye kalan 199 milyonunun Çekmeköy halkı ile birlikte yönetildiğine vurgu yaptı. Başkan Yardımcısı Yüksel konuşmasında şunları söyledi: “Ulusal ve uluslararası alanlarda marka projelere imza atan belediyemiz önümüzdeki dönem için de büyük çalışmalar planladı. Bu planda yer alan çalışmalarımız tamamen belediye bütçesi ile uygulanacak projelerdir. Seçim döneminde vaatlerimiz arasında yer alan projelerimizden Merkezi Hükümet ve İBB iş birliği ile yapacağımız projelerimiz bu planda yer almıyor ama onların da uygulanması için konuları yakından takip ediyoruz.  Cumhur ittifakı olarak kabul oyu vereceğimiz 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 Performans Programı’nın ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 Performans Programı, oylamanın ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

Çekmeköy Belediyesi

Anahtar Kelimeler:
çekmeköy BelediyesiMeclis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.