Çekmeköy Haber

O bayraklar Sancaktepe'de ortaya çıktı

SANCAKTEPE

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Sancaktepe’de miting düzenledi. Her fırsatta CHP-HDP ilişkisini inkar eden İnce'nin Sancaktepe mitinginde yine HDP bayrakları ortaya çıktı. Atatürk'e ve Türk bayrağına düşmanlığını her fırsatta dile getiren HDP, şimdi 'emanet oylar' almak için CHP ile örtülü ittifak içerisinde. İnce'nin Diyarbakır mitingine gelen HDP'liler "Selo'ya özgürlük" sloganları atmıştı. HDP-CHP arasındaki artık gizli olmaktan çıkan bu ittifak konusunda Muharrem İnce’nin nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

Kandil'in sözcülüğüne devam ettiği için halkın büyük tepkisini alan HDP'nin oyları 7 Haziran seçimlerinden bu yana düşüş yaşıyor. Bu düşüşü durdurmaya çalışmak için CHP ve HDP kirli bir ittifaka girdi. Vatandaşlardan aldığı sert tepkilere rağmen aynı dili ve politikaları sürdüren HDP'li siyasetçilere en büyük destek CHP'den geliyor.

HDP ADAYINDAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Daha önce de HDP'nin Kocaeli 1.sıra adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP-HDP ittifakını gözler önüne seren itiraf gibi bir açıklama yaptı. Gergerlioğlu, Muharrem İnce'nin dün Diyarbakır'da yaptığı mitingi kastederek, "Bana kaç gündür CHP seçmeni soruyordu HDP'nin baraj altında kalma riski olduğunu biliyoruz, destekleriz ama ya 2.tura İnce kalırsa Kürtler ne yapar, ya İnce'yi desteklemezlerse? Bugün Diyarbakır'da cevabı verildi sanırım. Kürtler ne yapacağını bilir, hiç merak etmeyin" dedi.

Kaynak: SABAH

Yorumlar (1)

metedonuk 6 Yıl Önce

hayırdır size ya? hdp diyorsunuz hdp yandaşı vatandaş neden inceye oy vermesin? haburda pkk geçişini izlerken böyle başlıklar atabiliyor muydunuz? iğne ucu kadar haysiyet be! tüh kalıbınız!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.