Çekmeköy Haber

Yeniden Refah Partisi uyarıyor!

ÇEKMEKÖY

"İstanbul'un tek itfaiyesi olmayan ilçesiyiz aklınızı başınıza alın.. Bu işi çözün..."

Yeniden Refah Partisinden Çekmeköy İtfaiyesi konusunda önemli bir çıkış geldi. İtfaiye Binası önünde basın açıklaması yapan Başkan Ayyıldız; İtfaiye inşaatının bitirilmemesinin CHP ve Ak Parti kavgasının sonucu olduğunu, bu kavganın Milletin Can ve Mal güvenliği açısından tehdit unsuru olduğunu öne sürdü. 

2017 yılında ihale edilerek yapımına başladıkdan kısa süre sonra “Ödenek yetersizliği” nedeniyle firma tarafından inşaatı durdurulan İtfaiye İstasyonunun beş yıldır âtıl vaziyette kalması üzerine Yeniden Refah Partisi harekete geçti.

Yarım kalan İtfaiye İnşaatı önünde basın açıklaması gerçekleştiren İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, Sürecin bu noktaya gelmesinde Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve Ak Partili Çekmeköy Belediyesinin büyük payı olduğunu öne sürerek;  “Çekmeköy’lü hemşehrilerimizin can ve mal güvenliği CHP ve Ak Parti zihniyetine emanet edilemez, biz Çekmeköy’ü bunlara terk edemeyiz” diye konuştu.


İSTANBUL’DA İTFAİYENİN OLAYLARA MÜDAHALE SÜRE ORTALAMASI 6:34, ÇEKMEKÖY’DE 12 DAKİKA !

“Çekmeköyde yaşanan itfai olaylara Sancaktepe, Beykoz ve Ümraniye’den müdahale araçları geliyor. İBB’nin olaylara müdahale süre ortalaması geçen yılın raporlarına göre 6 dakika 34 saniye. Çekmeköy merkezindeki bir vakaya varış ortalaması 12 dakika. İtfai bir olay için bu süre çok uzun”

“AYDA EN AZ 40, YILDA 350 İTFAİ OLAY YAŞANIYOR”

İtfaiye Daire Başkanlığının raporlarının Ekrem İmamoğlu Yönetimi tarafından dikkate alınmadığını öne süren Başkan Önder Ayyıldız; İtfaiye Daire Başkanı bu rakamları alıp rapor halinde üst mercilere sunuyor; Ancak yönetimsel problemler nedeniyle Çekmeköy İtfaiyesi Genel Sekreterlikten öteye geçemiyor, Çekmeköyde aylık 30-40, yılda en az 350 İtfai olay yaşanıyor. İBB’de Yönetişim sıkıntısı var” diye konuştu.

“ÇEKMEKÖY İTFAİYESİ ACİL EYLEM PLANININ NERESİNDE ?”

Yaşanabilecek doğal afetlere hazırlık süreçleri çerçevesinde Yerel Yönetimlerin Afet ve Acil Durum Eylem Planı hazırlamasının yasal zorunluluk olduğunu vurgulayan İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, 

Çekmeköyde yaşanabilecek olası bir Afette İtfaiye’nin nasıl bir yer tuttuğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Eylem Planında yer alıp almadığını sordu.

“EVİM YANDI İTFAİYE 25 DAKİKADA GELDİ”

Basın açıklamasında Çekmeköyde yaşanan İtfai olaylardan örnekler veren Başkan Ayyıldız, “Vatandaşın can ve mal güvenliğini merkeze alan bir yönetim anlayışınız olsaydı, İtfaiye Binası inşaatını bitirirdiniz. Ulusal Basına yansıyan haberlerde araçta sıkıştığı İçin can kayıpları yaşanan trafik kazaları var. Evinde yangın çıkan vatandaş itfaiye 25 dakikada geldi diyor. CHP ve Ak Parti olarak siz hala buradan siyasi kazanım peşindesiniz, Çekmeköyün can ve mal güvenliği size emanet edilemez” diye konuştu.

MİLLET CAN DERDİNDE İMAMOĞLU BÜYÜKELÇİYLE BALIK YİYOR ! 

Çekmeköyde milletin can ve mal güvenliği tehlikedeyken Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Trabzon, Rize ve Artvin ziyaretlerini eleştiren AYYILDIZ; 

Çekmeköyde bunlar yaşanırken Sayın İmamoğlu Karadeniz’de Cumhurbaşkanlığı seçim turunda, İstanbulda kar küreme araçları yollarda kaldığında Sayın İmamoğlu İngiliz Büyükelçisiyle Balıkçıda,
İstanbul’u sel aldığında İmamoğlu Bodrumda,
Elazığ ve Malatya’da deprem bölgesini ziyareti ardından Erzurum’da kar tatilinde…!” dedi.


BAŞKAN POYRAZ VE MECLİS ÜYELERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE SORU ÖNERGESİ DAHİ VERMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Başkan Poyraz dahil altı tane Büyükşehir Belediye meclis üyesi var. Ak Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Çekmeköy İtfaiye binasının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi dahi vermediler. Vatandaşın can ve mal güvenliğini öne alan bir zihniyetiniz olsaydı soru önergesi verirdiniz. Ancak böyle bir düşünceniz yok. İmamoğlu başarısız olsun, vatandaş çile çeksin, Büyükşehir Belediyesinin başarısızlığını görsün ve insanlar gelsinler bizi seçsinler. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz. Medeniyet değerlerimize uymaz, ahlaka maneviyata uymaz, yakışmaz” diye konuştu.

15 GÜNÜNÜZ VAR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞINI GÖREVE ÇAĞIRACAĞIZ 

Başkan Ayyıldız, İtfaiye Binası ve Taşdelen Yenidoğan Kavşak Problemine ilişkin İBB Yönetimine resmî olarak dilekçe vereceklerini belirterek; 

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne resmî başvuru yapacağız. 15 gününüz var, olumlu cevap gelmediği takdirde yasalar İçişleri Bakanlığına yetki veriyor. İçişleri Bakanlığını göreve çağıracağız” dedi 

YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN ÖRNEK ALIN

“Yeniden Refah Partimizin insanların can ve mal güvenliğini, konforunu, yaşam standardını öne alan bir yaklaşımı var. Yeniden Refah Partisinden örnek almıyor musunuz Allah aşkına yahu ! 
Kalkıyor, Önder Ayyıldız hep bizi eleştiriyor, öbür tarafı eleştirmiyor diyorsunuz.
1999 yılında Milli Gençlik Vakfından çıkarken bana bir diploma, icazet verdiler. Al dediler gittiğin her yerde hakkı üstün tut, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ayır. Ve ben onu yapıyorum. Hanginiz çıkarsa çıksın karşıma geri dönmeyecek, hoşunuza gitmese de söyleyeceğim. Ve 2024 yılında hem Çekmeköy Belediyesini hem de Büyükşehir Belediyesi ini Yeniden Refah Partili yapacağız.” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.