Öne Çıkanlar çekmeköy Sancaktepe kahve makinesi Ümraniye tiyatro

Bu haber kez okundu.

Coşkun Oto ; Gecelerin en uzununa, en konforlusu kampanyası

21 Aralık gününe özel bir kampanya yapan Çekmeköy’de faaliyetlerini sürdüren Hyundai bayisi Coşkun Oto, çok güzel bir kampanyaya imza attı.”Gecelerin en uzununa, en konforlusu” kampanyası yapan Coşkun Oto Satış Müdürü Pınar Yarar; “21 Aralık gününe özel kampanyalarımızdan yararlanmak için gece 00.00’a kadar açık olan firmamıza sizleri bir kahve içmeye bekliyoruz” dedi. 

21 ARALIK EN UZUN GECE NEDİR ?

Bu gece yılın en uzun gecesini yaşayacağımız 21 Aralık. Kış gün dönümü olarak bilinen bu olaydan sonra hem ülkemizde hem kuzey yarımkürede gündüz süreler uzamaya başlayacak. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarı kürede kışın, güney yarıkürede yazın başlangıcı olarak kabul ediliyor. Kuzey yarım kürede Oğlak dönencesine güne ş ışıklarının dik geldiği 21 Aralık'ta en uzun gece yaşanacak ve geceler kısalmaya başlayacak. 21 Aralık'ta ülkemizde en uzun gece ise Kuzey’deki Sinop’ta yaşanacak. İşte kış gün dönümü hakkında detaylı bilgi ve 21 Aralık neden en uzun gece, nasıl oluşur sorularının yanıtları… 

21 Aralık tarihi ile beraber Dünya’nın Güneş etrafında dönmesi ve eksen eğikliğine bağlı olarak dört önemli gün ortaya çıkar. Bu günler aynı zamanda mevsimlerin başlangıcıdır. 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerine ekinoks (gece – gündüz eşitliği) tarihleri 21 Aralık ve 21 Haziran tarihlerine de solstis (gündönümü) tarihleri denir.Kuzey Yarım Küre Güneş ışınları Yengeç Dönencesi’ne 43°06′ lık açı ile gelir. Kış mevsiminin başlangıcıdır. En uzun gece en kısa gündüz yaşanır.Yengeç Dönencesi’nden kuzeye gidildikçe gece süresi uzar gündüz süresi kısalır. Bu tarihten itibaren geceler kısalmaya gündüzler uzamaya başlar. Fakat 21 Mart tarihine kadar geceler gündüzlerden uzundur. Aydınlanma çemberi Kuzey Kutup Dairesi’ne teğet geçer.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.