Çekmeköy Haber

Ümraniye’de okullarda gribe ve bulaşıcı hastalıklara karşı önlem

ÜMRANİYE

Ümraniye Belediyesi, pazartesi günü başlayacak ikinci yarı yıl eğitim-öğretim öncesi ilçedeki okullarda hijyen uygulaması yaptı. Ortak kullanım alanlarında yapılan hijyen uygulaması hakkında Başkan Yıldırım, “Ümraniye’deki yüz tane okulumuzda tuvaletlerimizi ve ortak kullanım alanlarını hijyenli hale getiriyoruz. Burada 6 ay süre ile kalıcı olarak çocuklarımızı grip sıkıntısından ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruma amaçlı uygulama gerçekleştiriyoruz” dedi.

Son dönemde hem ülkemizdeki grip salgını, hem de dünya genelinde yaşanan üst solunum hastalıkları nedeniyle Ümraniye Belediyesi okullarda hijyen uygulaması gerçekleştirdi. Ortak kullanım alanlarında yapılan uygulamalarda Başkan Yıldırım’da okullara ziyaretler yaparak denetimlerde bulundu.

İlaçlama firması uzmanı Banu Baki, “Gümüş iyon teknolojisi yüksek dezenfeksiyon sağlıyor. Yüksek teknoloji kullanarak yarı sterilizasyon yapıyoruz aslında. Mikropları, bakterileri, mantarları ve virüsleri uzun süreli kalıcılık sağlayarak dezenfeksiyon yapıyoruz. 3 ila 6 ay arasında etkisi devam eden bu uygulama uzun süreli bir etkenlik göstermektedir. Biz burada sınıflarımızda çocuklara steril bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı yaşanan salgınlardan korumak amaçlı bir uygulamadır bu” diye konuştu.

DHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.