Öne Çıkanlar karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli Değer Otizm Derneği

Bu haber kez okundu.

Üsküdar Belediyesi Suriyeli Yetim Çocukları Misafir Etti

Üsküdar Belediyesi, Suriye’deki savaşta yetim kalan çocukları misafir etti. İstanbul’un çeşitli yerlerini 3 gün boyunca gezecek olan çocukların bu programı öncesi düzenlenen kahvaltıya katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz tabi komşular olarak, kardeşler topluluğu olarak, sizin bu sıkıntınıza, bu çare arayan halinize derman olabilmek için Türkiye olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak seferber olmuş durumdayız” dedi.
Suriye’de yıllardır süren savaş sırasında yetim kalan çocuklar, Üsküdar Belediyesi tarafından ağırlandı. İstanbul’un çeşitli yerlerine 3 gün boyunca düzenlenecek gezi öncesi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yetim çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada çocuklarla sohbet eden ve ilgi gösteren Türkmen, “Ne yazık ki ülkenizdeki savaşın, ülkenizdeki sıkıntılı sürecin en mağdurlarısınız. Biz tabi komşular olarak, kardeşler topluluğu olarak, sizin bu sıkıntınıza, bu çare arayan halinize derman olabilmek için Türkiye olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak seferber olmuş durumdayız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerimiz, sivil toplumlarımız, kanaat önderlerimiz, herkes kendine göre bir çaba gösteriyor, bir gayret içerisinde” dedi.
Üsküdar Belediyesi olarak da üzerilerine düşen yükümlülükleri yaptıklarını ifade eden Türkmen, “Bugün de buraya gelmenize vesile olan bir sivil toplum kuruluşumuz. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak bir şekilde kuruluşumuzun yetkilileri ile buluşarak sizleri Üsküdar’da ağırlamak istedik. Allah’dan dua ediyoruz temenni ediyoruz ki, bu sürecin bir an önce sona ermesi, ülkenize, evinize, bahçenize, mahallenize komşularınıza geri dönmenizi arzu ederiz” şeklinde konuştu.
Türkmen, kahvaltı programının ardından çocuklara hediyeler verdi. Üsküdar Belediyesi tarafından 3 gün boyunca ağırlanacak çocuklar, İstanbul’da Kız Kulesi, Miniatürk, boğaz gezisi, tarihi yarımada gezisi gibi etkinliklerde bulunacak.

Kaynak: İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.