Öne Çıkanlar çekmeköy de hırsızlık Ümraniye Firma Rehberi Şehidi Çekmeköy CHPnin güçlü aday adayı Seyfettin Yıldırım adaylık müracaatını yaptı Çekmeköy de G5 selülit masajı

Bu haber kez okundu.

Kılıç: "Başarılı, güçlü, aktif, girişimci gençlere ihtiyacımız var”

"Sevginin boşluğunu maddeyle doldurmayın, gelin bağımlılığı birlikte yenelim" adlı projesini başlatan Klinik Psikolog Aygül Kılıç’la bağımlılıktan korunmanın yollarını ve proje hakkında Vali Demirtaş’ı bilgilendirdi.

Kılıç, projede ana hedeflerlerinin bağımlılıktan korunmanın yolunun hiç başlamamak olduğunu vurgulayıcı ve bağımlılık ile ilgili doğru bilinen yanlışlara çözüm olacak, halka açık konferanslar ve eğitimler vermek olduğunubelirterek, “Diğer hedefimiz; madde bağımlısı olan bireylere ve ailelerine psiko-sosyal, sağlık, hukuki, finansal alanlarda eğitimler ve hizmetler sunup madde bağımlılığından arınmalarını sağlayarak topluma tekrar kazandırmaktır” dedi.


Bağımlılık konusunda birçok hizmet verdim

İlk görevinin gerçekleştirdiği yer Balıklı Rum Hastanesi olan Aygül Kılıç, burada madde bağımlılığı biriminde eroin ve bonzai bağımlılığı olan bireylere psiko-sosyal destek hizmeti sunduğunu kaydetti. Klinik Psikolog Kılıç, yapmış olduğu hizmetleri şu şekilde anlattı:

“2015’te Üsküdar Belediyesinin başlattığı "Bağımlılıktan Korun Hayat Sana Bağımsız Gelecek" projesinde madde bağımlılığı uzmanı olarak görev aldım. Yeşilay’ın Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitim programında gönüllü olarak yer aldım. Psikologlar ve Psikiyatristler Derneği ‘Madde Bağımlılığı Eğitim’ sertifikasına sahibim. 2016 yılında Adana Ata Köşkü Canev Bakım Merkezi’nde 101 vaka çalışması yaparak mesleki anlamda hizmet verdim.”


En büyük amacım bir merkez kurmaktı

Amacının öncelikle psikolojik hizmetler sunabileceği bir merkez kurmak olduğunun altının çizen Kılıç, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yarı resmi Özel Terapi Aile Danışma Merkezi’ni kurdum. Gerek akademik gerek çalışma hayatımda birçok kurumda çalışma fırsatım oldu özellikle madde bağımlılığı alanında birçok çalışma içerisinde bulundum. Çünkü Ülkemizde madde kullanımı küçümsenemeyecek derecede yaygın ve maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Madde bağımlılıkları, kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Madde kullanımı toplumsal bir sorundur, sadece kişiyi değil; toplumu, aileyi ve çevresini de olumsuz yönde etkilemektedir. Bizim düşünemeyen, üretemeyen, sosyallikten uzaklaşmış, bağımlılıktan kurtulamayan gençlere değil başarılı, güçlü, aktif, girişimci gençlere ihtiyacımız vardır” diye konuştu.

Projeye Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın tam destek verdiğinin altını çizen Aygül Kılıç, “Vali Demirtaş projeyi oldukça beğendi. Özellikle bu konunun kendileri için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Bizlere tam destek vereceklerini söylerken ilgili birimleri de aradı” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.