Öne Çıkanlar çekmeköy de hırsızlık Ümraniye Firma Rehberi Şehidi Çekmeköy CHPnin güçlü aday adayı Seyfettin Yıldırım adaylık müracaatını yaptı Çekmeköy de G5 selülit masajı

Bu haber kez okundu.

Gümrük bakanı Hayati Yazıcı Ümraniye'de konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ümraniye Rizeliler Derneği'nin düzenlediği "Yardımlaşma ve Dayanışma" programında AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirilen hizmetler ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yazıcı, "Hukuk adına görev ve yetkinizi kullanırken elbette ki amacınız kadar kullandığınız araç da önemlidir. Amaca varmak için giderken kırıp dökemezsiniz. Başkasının hakkını hukukunu ihmal edemezsiniz. Buna özen göstereceksiniz. Son günlerde tabii buna benzer, bu alanları ihlal eden uygulamalar görülüyor. İnşallah Türkiye bunlardan kısa zamanda sıyrılacak" dedi.

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcı, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ndeki tırla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Biz aşağı yukarı 8 ay önce yardım amaçlı taşımaların, Suriye'deki insanlara gündelik ihtiyaçlarını karşılayacak nihai tüketim maddelerini eriştirirken onların da sevkine belli koşullar altında gümrük hizmeti veriyoruz. Ama bu sıra olayları olunca Yemen'de gündeme geldi, Mısır'da gündeme geldi. Biz oraların basınlarını da takip ettik. Dolayısıyla bu olaylar ve bu söylemler başladığı günden itibaren yardım taşıyan araçları mutlaka risk değerlendirmesi içerisine alıyoruz. X-Ray'den geçiriyoruz. Sözü edilen taşıma yapan tır olduğu söylenen aracın, bizim kayıtlarımıza göre bizim gümrük kapılarından çıkışı söz konusu değil. Durum bu..."

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamalarına işaret eden, bu konuda gerekli açıklamaların yapıldığını belirten Yazıcı, Suriye'deki gerilim ortamının ardından ilgili kapılarda uygulamaya konulan yeni kuralları hatırlattı.

Yazıcı, şöyle devam etti:
"Biliyorsunuz bizim Suriye'ye açılan gümrük kapılarımız belli statü içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor. Yani Suriye'de iç kargaşa ortamı doğmadan önceki aktiflikte giriş çıkış faaliyeti yok. Komşu ülkede güvenlik sorunu başladığı günden itibaren biz Suriye'ye açılan kapılarımızın çalışmasını yeni kurallara bağladık. Bakan onayıyla bağladık. Orada da vatandaşlarımızın güvenliği öncelikli. Türkiye plakalı araçların Suriye'ye geçişini yasakladık, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Suriye'ye geçişini yasakladık. Ama Suriye'den Türkiye'ye geçecek olan gerek Suriye uyruklu gerekse 3. ülke uyruklu vatandaşların Türkiye'ye geçişine izin verdik. Suriye plakalı araçların da Türkiye'ye geçişine izin verdik. Ama Türkiye üzerinden transit geçiş yapmalarına izin vermedik."

trthaber

buy cytotec for 24 week abortion click here abortion pill prescription
buy cytotec for 24 week abortion abortion pill abortion pill prescription
cheat on my husband click signs of infidelity
kamagra prix kamagra effet kamagra wikipedia
metoprolol tartrate 50 mg metoprolol tartrate 50 mg metoprolol dose for anxiety
lasix nome generico go lasix nome generico
feldene ampolla feldene feldene gel
acetazolamide acetazolamide spc acetazolamide symptoms
fibromyalgia ldn avonotakaronetwork.co.nz naloxone for alcoholism

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.