Öne Çıkanlar karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli Değer Otizm Derneği

Bu haber kez okundu.

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Birol Kalyoncu adayım dedi

Basın toplantısı öncesinde esnaf odasının eski yeri olan Esnaf Vakfı ile ortak sahibi olduğu binayı gezdiren Kalyoncu, “Buralar hep Ümraniye esnafının malı ve mülküdür. Kimse buraları yemiş ya da yok etmiş değildir. Şu an yönetiminde olduğu Esnaf Vakfı ve Esnaf Odası önceki dönemlerde tüm bu mülkleri esnafın alın teri ile biriktirip kurmuş ve koruyup sahip çıkmıştır. O tarihte Esnaf Odaları’nın kapatılması gündeme gelince Esnaf Vakfı kurulmuş ve esnafın malı mülkü yok olmasın denilerek arada yapılan onca sözleşme ve tutanakla böyle bir yola başvurulmuştur. Peki şu anki yönetim 4 yılda taş üstüne taş koymuş mudur” diye sordu.

Basına dağıttığı dosyalardaki belgelerde de yer aldığı üzere: mevcut yönetime alacaklarla birlikte 8 milyon liranın üzerinde bir bütçe devredildiğini ifade eden Kalyoncu, “Şimdi soruyorum: 4 yılda elde edilen gelirleri de bunun üzerine koyduğunuz zaman Oda’nın kasasında kaç lirası var çıkıp esnafa açıklasınlar görelim” dedi. Kalyoncu açıklamasında şunları söyledi;

Değerli basın mensupları, kıymetli konuklar; bölge esnafımızın geleceği adına son derece önem arz eden toplantımıza katılımlarınızdan dolayı, şahsım ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın 25 Mart Pazar günü Haldun Alagaş Spor Salonu’nda yapılacak genel kurulunda ekip arkadaşlarımla birlikte yönetmeye talibim. Esnaf Odamızın mevcut yönetimle boşa geçen 4 yılını telafi etmek, esnafın üzerinde yük olan odanın yük olmamasını sağlamak, ‘alan el değil esnafa veren el’ yapmak ve örnek bir oda oluşturmak için bu göreve aday oldum.

Önce kısaca kendimi tanıtacak olursam; İsmim Mustafa Birol Kalyoncu. 1971 Rize Çayeli doğumluyum. 1972 yılından beri Ümraniye ve Çekmeköy’de ikamet etmekteyim. Ailem 1950 yılından itibaren ticaret yapmaktadır. Şahsım ise 14 yaşında babamın yanında çalışarak ticaretin içine girdim  Esnaflık bizde aileden atadan babadan miras kaldı. kardeşlerim amcalarım hep esnaftı. esnaf çocuğu olarak doğduk, çocuklarımızda inşallah babaları gibi esnaf olarak  ticaretin, hayatın, üretimin hep içinde olacaklar.. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Esnafımızın güven ve teveccüh ile şahsım ve ekibime görev ve yetki vermesi halinde yapacağımız icraatları kısaca anlatmak istiyorum: Esnaf Odamızı kazandığımız günün ertesi sabahı bu adrese yani eski merkezi yerine derhal taşıyıp, esnafın kendi öz malında ve mülkünde hizmet ve faaliyetlerini yürütmesini sağlayacağız…

Bizim dönemimizde Esnaf Odası ile Esnaf Vakfı arasındaki kopmuş olan bağ tekrar ivedilikle onarılacak.Acilmiş olan mülkiyet davasının takipçisi olacağız. Ancak bunu yaparken kimseye iftira atmayacağız,  amaca ulaşmak için her yol mubahtır demeyeceğiz. Kırmızı çizgilerimiz olacak. Hakka ve hakikate uygun davranacak ve adaletli olacağız. Asla doğruluktan ayrılmayacağız. Şeffaf olacağız. Verdiğimiz sözleri tutacağız. Belki de Türkiye’de bir ilki hep birlikte başaracağız. Türkiye’nin en büyük odalarından olan Ümraniye Esnaf Odası’nın şanına yaraşır şekilde üyelerine hizmet vereceğinin sözünü şimdiden veriyorum.

Bugüne kadar Esnaf Odamıza hizmeti geçmiş tüm büyüklerimizin fikir ve düşüncelerinden yararlanacağımız bir heyet oluşturacağız ve Odamızda esnafımız işlerini çok daha modern ve çağdaş bir ortamda zahmetsiz bir şekilde alacak…
1 yıl içinde esnaf çocukları için kreş ve anaokulu yapacağız.
3 ay içinde esnafımıza lokal yapacağız.
Esnaf çocuklarına meslek liselerinde burs ve eğitim yardımı yapacağız.
Çıraklık okulunda okuyan çocuklarımızın kırtasiyesi odamız ve vakfımızdan karşılanacak.
2018-2019 eğitim döneminde başlamak kaydıyla; Esnafın meslek yüksekokulunda okuyan tüm öğrencilerimize burs vereceğiz
Yine 1 yıl içinde; odamıza ait Sapanca’daki göle sıfır 10 dönüm arazide sosyal tesis yapılacak.
3 ay içerisinde; esnaf üyelerimiz arasında isteye bağlı kan veri bantı oluşturacağız…
3 ay içerisinde Esnaf Odası web sitesinde iş ve işçi bulma sayfası oluşturacağız.
Oda tarafından vakfa devir olan mülkün iadesi için hukuk mücadelesine devam edilecek. Hukuki süreçler takip edilerek oda tarafından kurulan vakıf ile esnaf odası arasında bağ tekrar kurulacak.
3 ay içerisinde; Esnaf üyelerimize adli vakalarda ilk 48 saatlik süre avukatlık desteği sağlanacak.
İlk 1 ay içinde; Muhasebe gelir giderleri internet ortamında üyelerimize şeffaf olacak şekilde yayınlanacak…

Değerli basın mensupları; Ümraniye Esnaf ve Sanatkar Odası olağan genel kurulu gündemi 7. maddede Oda Başkanı, yönetim kurulu maaşı, huzur hakları, yurt içi ve yurt dışı harcamalarının yönetim kurulunca belirlenmesi Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kanununda belirtilmiştir. Hal böyle iken genel kurulda yetki alındığı takdirde ucu açık bir şekilde keyfi maaş artışı beklemek olağan olacaktır.

Yine genel kurul 9 madde de Esnaf Odamız için en tehlikeli bir gündemdir. Bu gündem maddesi ile odamız malı ve mülkünün ipotek altına alınmasına ve satılmasına yetki istenmektedir!!!

Odamız gelirleri bakımından Türkiye’de en iyileri arasında yer alıyor. Dolayısıyla borçlanmak için ipotek vermeye lüzum yoktur. Böylesi bir yetki istemek art niyettir. Dört yıl önce başkan seçildiğinde dokuz milyon liranın üzerinde bir bütçe ile başa gelenler taş üstüne taş koymadıkları gibi bütçeyi de adeta sıfıra indirmişlerdir. Şimdi böyle bir yetki bunları azdırmaktan öteye taşır. Odamız yok olma riski taşıyor. Dikkat çekiyorum.”

Oda başkanlarının esnaf başkanı olması sebebiyle kanuna göre esnaf olması gerektiği ve bu durumda da dışarıda bir işyeri sahibi olması ve bu işyerinden de bağ-kur sigortalısı olması gerektiğini kaydeden Kalyoncu; “Dışarıda bir işyeri olmayan Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, kendini oda hesabından çalışan gösterip 10.700.50 lira maaşla sigorta primini yine oda hesabından yatırıp emekli olmuştur. Başkan Özdil’in bir işyeri var ise lütfen açıklasın ve bizler kendisini işyerinde ziyaret edip çayını kahvesini içip esnafı konuşalım. Ümraniye’de işçi yıllarca patrona başkanlık yapmıştır. Bu konuda görüş sorduğumuz TESK, ‘Oda başkanları bağ-kurlu olmalı ve sigorta primlerini oda hesabından değil sahibi oldukları işyerlerinden ödemeliler’ demektedir” şeklinde konuştu.

Ümraniye esnafının 25 Mart akşamı raydan çıkan treni yeniden raya koyacaklarına inandıklarını kaydeden Kalyoncu; “26 Mart sabahı Ümraniye Esnaf Odamızı kendi öz mülkünde yeniden hizmete açacağız ve çok çalışarak hızla aradaki makası kapatacağız. Türkiye’nin bütçe açısından en büyük odalarından olan Ümraniye Esnaf Odası’nın geçmişte yapılan bunca malı ve mülkünün üzerine kat be kat fazlasını koyacağız. Biz anımızla anılmak istiyoruz. Kısa ve uzun vadede plan ve projelerimiz var. Kreş diyoruz, anaokulu diyoruz. Sonrasında lise diyeceğiz meslek okulu diyeceğiz ve daha sonra belki esnaf üniversitesi bile kuracağız” dedi.

Ümraniye Esnaf Odası’nın ilçedeki iki tane esnaf kefalet kooperatifi ile adeta kanlı bıçaklı şekilde kavgalı olduğunu kaydeden Kalyoncu; “Buralar kimsenin babasının malı değil, esnafın makamlarıdır. Çocuk gibi küsmeyle, darılmayla tartışmayla bu makamlar yönetilmez. Esnafın menfaati bizim şahsi duygularımızın üzerindedir. Seçildiğimiz günün sabahında ilçemizdeki iki esnaf kooperatifi ile de bir araya gelip ortak paydada buluşup esnaf için hizmet ve projeler üreteceğiz. Bu noktada şu an aramızda olan Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Boz’a da katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Boz da yaptığı kısa konuşmada Esnaf Odası Başkanı Kalyoncu’ya sonuna kadar destekçi olduklarını açıkladı. Yine Dudullu Esnaf Kefalet eski başkan vekili ve yeni başkan adayı Mehmet Sami Yirmibeş de toplantıya katılarak Kalyoncu’ya destek açıklaması yaptı.

Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu’nun sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan ve ilgiyle takip edilen basın toplantısı esnasında yapılan açıklamalar ve belgeler hakkında gazetecilere gönderdiği mesajlar aracılığı ile sorular yönelten mevcut oda başkanı Mehmet Özdil’in soruları da Kalyoncu’ya iletildi. Özdil’in, “SGK’ya sorduk bir sıkıntı olmadığını bize bir yazı ile bildirdiler dediği sigortasını oda hesabından yatırdığı iddiaları”nın ardından sormuş olduğu sorulara Kalyoncu kısa ve net yanıtlar verdi.

Özdil’in yönelttiği yargılamalar ve 10 ay hapis iddiasına Kalyoncu; “Yargılamalar doğrudur. Mahkeme bitmemiş ve devam etmektedir. Kesinleşmiş hapis cezası yoktur” dedi. Yine bir başka soru 5 trilyonluk kira gelirine de yanıt veren Kalyoncu, “Öyle bir kira geliri yoktur. Özdil çok merak ediyorsa gelip burada şu an kapısına kilit vurduğu ve anahtarını cebinde gezdirdiği Oda’nın mülkünde oturup esnafın mülküne sahip çıkar ve kira gelirlerinin ne olduğunu kendisi görür” şeklinde konuştu. Kendisinin Esnaf Vakfı’nda yönetici olduğunu ifade eden Kalyoncu, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü bir soruşturma olmadığını ve Vakıf Başkanı’nın rüşvetle yargılandığı iddialarının vakıf başkanına sorulması gerektiğini ve kendileriyle bir ilgi olmadığını söyledi.

Son olarak Başkan Mehmet Özdil’in kendi belirleyeceği herhangi bir tv kanalında bölge yerel basın temsilcilerinin de katılarak soru soracağı bir açık oturuma davet eden Mustafa Birol Kalyoncu, “Hodri meydan çıkalım ekrana ve esnafın karşısında medeni bir şekilde tüm bu iddia, bilgi ve belgeleri konuşalım. Kim halkı, kim haksız, kararı esnaf versin” teklifinde bulundu.

yerel gzt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.