Soma acısı bizim gönül yaramıza ateş gibi düştü.

Nice çocuklar öksüz, nice anneler ve babalar gözü yaşlı, nice eşler ise dul kaldı.

Şöyle bir baktığımızda 301 vatandaşımızın ölüm nedeni ise trafo patlaması dendi ve geçildi. Ey devletin başında durup önüne gelene fabrika açtıran yetkililer bu insanların ölümü cinayet katili ise sizlersiniz.

*******

Yani denetim eksikliği ölüm getiriyor. Eğer bir işletmenin denetimi yapılmıyor ise canlar yanıyor. Siz yüzlerce insanın çalıştığı bir yerin dibinde hayatlarını hiçe sayarak çalışan işçi kardeşlerimizin hayatlarını acil durumlarda kurtaracak bir sistemi devreye almayıp buna kaza diyorsanız ben sadece cinayet diyorum.

40 kişinin acil durumlarda 36 saat hayat kurtarabileceği kabinlerin sadece değeri 80 bin TL olmasına rağmen insan hayatının değerinin kişi başı 2 bin TL olduğu bir süreçte ben buna kaza diyemiyorum. 

Gelişmiş ülkelerde bir çok örneğini görmek mümkün. Diğer bir boyutta bir sürü faciaların bu tarz olaylarla sönen ocaklar görüldüğünde umurunda olmayan yetkililer ne yazık ki acı dinene kadar gündem değişene kadar timsah gözyaşları dökmeye devam ediyorlar.

Ne olacak siz o holdingin başkanını içeri alın. Ömür boyu caza verin elinize ne geçecek. Giden canlar, gözü yaşlı analar, babalar ve eşler, yetim kalan çocuklar ne olacak. Yani giden canlar gerimi gelecek. 

*********

Herkes bir şeyler yazıyor ve çiziyor. Soma üzerinden birileri siyasette yapıyor. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor değerli dostlar. Onun içindir ki bir an önce başka ocaklar sönmemesi adına yaptırımlar yapmak gerekiyor. Yasalar yeniden göz den geçirilerek bir an önce kesin çözüm kararlar almak gerekiyor. Gerekirse tedbir almayan maden ocakları kapatılmasına kadar gidilmesi gerekiyor. 

********

Öyle bir hale gelmişiz ki her şey gösterişten ibaret olmuş. O gariban işçilerin ailelerinin televizyonda oturdukları evlere ve yaşantılarına dikkatlice hiç baktınız mı ? Ben baktım. Gerçekten acı dolu fukaralıktan zindanlarda çalışmak durumunda kalmış o kadar çalışmalarına rağmen mağdur olmuş bireylerin acısını görmektesiniz. 

Tekrar söylüyorum. Birileri o maden olacaklarından işçi kardeşlerimizin sırtından milyon dolarlar kazanarak mevcut hükümete şirin gözükmek için yalakalık peşinde olup birileri de onların eksiklerini kulak arkası eder ise işte o zaman vahim sonuçları görmek mümkün oluyor. 

Burada gerekirse 300-500 canların geride kalanları ağlayacağına bir maden ocağı sahibi ocağım kapatıldı diye ağlasın bu bile bizim için bir yeterli tesellidir. 

cordarone kontrol cordarone instruks cordarone bolus
reglan amp tracyawheeler.com reglan ampula
bimatoprost hair sporturfintl.com bimatoprost hair
neurontin diskuze zygonie.com neurontin 100 mg
vermox cena vermox alkohol vermox alkohol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.