Öne Çıkanlar Adalar koku araç badana ekmek

Bu haber kez okundu.

Sancaktepe'deki saldırı soruşturması tamamlandı

Sancaktepe'de 12 Mayıs'ta İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası'nda görev yapan askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 6'sı asker 3'ü sivil olmak üzere 9 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 17 sayfalık iddianamede, 3'ü tutuklu 6 kişi şüpheli, 45 kişi de müşteki olarak olarak yer aldı.

İddianamede, olay tarihinde Samandıra Kışlası civarında patlama olduğunun bildirildiği, İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası'nda görevli askeri personelin sivil servis aracıyla kışladan çıktıktan sonra seyir halindeyken bir patlama olduğu, patlamada servis aracı ile etraftaki ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldiği aktarıldı.

Eylemin askeri personele yönelik bombalı bir saldırı olduğunun anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, yapılan araştırmalarda bombalı aracın plakasının şüpheli Mahsun Bulucu'ya ait olduğunun belirlendiği, Bulucu'dan alınan bilgiler doğrultusunda diğer şüphelilerin de yakalandığı belirtildi.

İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünce ele geçirilen bulgular üzerinde yapılan inceleme sonucunda hazırlanan raporda, TNT'nin ana patlayıcı madde olarak, LPG tüplerinin parça etkisi ve yangın çıkarmak amacıyla, çiviler ve çelik dübellerin ise parça etkisi oluşturması için, bombayı kamufle etmek için de otomobilin dış kap olarak kullanıldığı bildirildi.

Telsiz konuşmalarına yansıdı

Meydana gelen patlamadan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan tespitte, örgüt mensuplarının telsiz konuşmalarında Sancaktepe'de meydana gelen olaydan bahsederek örgüt tarafından gerçekleştirildiği yönünde konuşmalar yaptıkları belirtilen iddianamede, aynı gün PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan ANFNEWS isimli internet sitesinde yapılan açıklamada da bombalı eylemin üstlenildiğinin tespit edildiği bilgisi verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve gönderildiği 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 3'ü tutuklu 5 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 624'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

.trthaber

amoxicillin-rnp amoxicillin-rnp amoxicillin antibiyotik fiyat
abortions facts side effects of abortion pill for abortion pill
clomid testosterone eblogin.com clomid testosterone
pros and cons of abortion abortion options free abortion pill
vermox cena vermox alkohol vermox alkohol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.