Öne Çıkanlar Adalar koku araç badana Otomobil

Bu haber kez okundu.

Sancaktepe Belediye Mehteran Takımı İtalya'da

MOENA İtalya'nın "Türk kasabası" olarak da anılan Moena kasabasında 300 yılı aşkın bir süredir düzenlenen Türk Festivali, bu yıl Sancaktepe Belediyesi Mehteran ekibinin geçit töreniyle renklendi.

Rivayete göre, yeniçeri "Balaban Hasan"ın 2. Viyana Kuşatması sonrasında, Alp dağlarının kolu olan Manzori'nin eteklerindeki Moena kasabasına sığınması, kendisini kasaba halkına sevdirmesi ve yaşamını burada sürdürmesi, kasabada her yıl Türk Festivali düzenlenmesine vesile oldu.

Moenalılar, 300 yıldan uzun bir süredir, son yılları resmi olmak üzere her yıl ağustos ayında düzenledikleri festivalde Türk kültürünü yaşatıyor. Türkiye de hem resmi olarak hem de sivil toplum kuruluşları aracılığıyla festivalde varlık gösteriyor ve Moenalılara Türk kültürünü tanıtmaya çalışıyor.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İtalya Şubesinin destek verdiği festivalde, bu yıl bir ilke imza atıldı ve Sancaktepe Belediyesi Mehteran ekibi kasaba merkezinde geçit töreni yaptı.

Moenalıların büyük ilgi gösterdiği geçit törenine, Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Hami Aksoy, UETD Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Enes Seydanlıoğlu ve UETD İtalya Şubesi Başkanı Derviş Bozyel de katıldı. Geçit töreninin sonunda, Başkonsolos Aksoy ve Seydanlıoğlu, "Balaban Hasan" anısına yapılan çeşmeye çiçek bıraktıktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Festivale bu yıl, İtalya'nın kuzeyinde yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Almanya, Avusturya, İsviçre ve Hollanda'dan da çok sayıda gurbetçi katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.